Domov

Šport

6 marca 2021 Šport


Mestna občina in Športna zveza Murska Sobota sta sinoči pripravila razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekip za leto 2020. Čeprav je bilo minulo leto polno izzivov in zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 posebno, športni koledar pa osiromašen predvsem s prestavljenimi ali odpovedanimi športnimi dogodki, so športniki domače občine tudi letos sodelovali pri odmevnih dosežkih. Pri športnicah se je naslova tretjič zapored veselila atletinja Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje, druga je bila šahistka Pomgrada Maja Hočevar in tretja odbojkarica Sobote Ana Babič. Najboljši športnik je postal nogometaš Mure Kai Cipot, sledita rokoborca Klemen Podgorelec in Luka Gumilar iz Rokoborskega društva Sobota. Najboljša ekipa med moškimi kolektivnimi športi je postala Nogometna šola Mura pred odbojkarskim klubom Panvita Pomgrad in Namiznoteniškim klubom Sobota, med ženskimi ekipami pa: Odbojkarski klub Sobota, Namiznoteniški klub Sobota in Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota.

Izbrali so še najboljše ekipe v posamičnih športih, ki so: Rokoborsko društvo Sobota, pred Strelskim društvom Murska Sobota in Šahovskim društvom Pomgrad. Najboljša športnica na področju športa invalidov je postala Jelka Orban iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, posebno nagrado za dosežke v športu pa so podelili še Koprčanki Alenki Artnik, sicer članici Potapljaškega društva Murska Sobota.

Po nekajmesečnem premoru se je nadaljevalo tekmovanje v 2. slovenski Futsal ligi. V dvorani Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru, je domača vodilna ekipa lige, Meteorplast, premagal Kix iz Ajdovščine s 4:0. Zadetke so dosegli: Adrijan Trstenjak, Alen in Aljaž Ruis ter Aljaž Goznik.

Včeraj so svoja srečanja rednega dela nogometnih prvenstev po Evropi odigrali trije klubi s pomurskimi nogometaši na delu v tujini. Na Cipru, kjer se je 1. liga razdelila v ligo za prvaka in ligo za obstanek sta v slednji nekdanja nogometaša Mure Gregor Balažic in Filip Gačevski s svojim Paralimnijem izgubila na gostovanju proti ekipi Karmiotissa Pano Polemidion s 4:2 Oba nogometaša sta odigrala celotno tekmo. V 2. nemški Bundesligi je Mitja Lotrič z Vaneče z Würzburger Kickersi izgubil doma proti Heidenheimu z 2:1. Lotrič je v igro vstopil v 61. minuti srečanja. V 1. poljski ligi pa je Gornik iz Zabrza gostoval v Krakowu pri Wisli in igral neodločeno 0:0. Erik Janža iz Puževec  je za Gornik odigral celotno srečanje in ob koncu tekme v 94. minuti prejel rumeni karton.