Domov

Šport

7 marca 2021 Šport


V 1. slovenski nogometni ligi so včeraj odigrali tri srečanja 25. kroga. V uvodni tekmi kroga je soboška Mura na Fazaneriji premagala Aluminij z 2:0. Zadetka sta dosegla kapetan Nino Kouter v 30. in Luka Bobičanec v 76. minuti. Preostala izida sta bila: Gorica – Maribor 1:1 in Koper – Domžale 0:2.

Začela se je nova sezona v prvi A državni strelski ligi s standardno zračno puško po spremenjenem tekmovalnem sistemu. V prvem kolu je Strelsko društvo Štefan Kovač v Turnišču s 5:1 premagalo Strelsko društvo Črenšovce. Za Turniščane je največ krogov zadel Robi Markoja 616,8, Tadej Žalik 608,2 in  Uroš Maučec 604,0 krogov. Pri Črenšovcih so strelci dosegli naslednje izide: Domen Jarni 608,7, Žan Kelenc 607,2 in Jure Sodja 598,4 kroge.

V Kopru je bila odigrana odločilna tretja tekma osmine finala državne prvenstva za članice med Luko Koper in odbojkaricami Ljutomera. V tretje so bile znova boljše odbojkarice Kopra ki so zmagale s 3:0 in si s skupno zmago 2:1 zagotovile tako nastop v ¼ finalu državnega prvenstva kot tudi obstanek v 1. A državni ligi. V pripravljalni odbojkarski tekmi pa so se odbojkarji Panvite Pomgrada še drugič v nekaj dneh pomerili s kranjskim Triglavom in odigrali neodločeno 2:2. Četrtfinale državnega prvenstva se začne v sredo, ko Panvita Pomgrad gosti kamniški Calcit.

V Novem mestu je potekalo dvoransko državno prvenstvo za starejše mladince, s katerega je novo medalje prinesel tekač Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote Maj Janža. Janža je v kategoriji teka na 400 metrov z rezultatom 49.35 osvojil drugo mesto.

Košarkarice celjske Cinkarne so se vrnile z mini turneje po Srbije, kjer so odigrale dve srečanji regionalne košarkarske lige proti beograjskemu Partizanu. Celjanke so bile obakrat uspešnejše in sicer so v prvi tekmi zmagale s 92:57, v drugi pa še s 72:64. Obakrat je odlično nastopila tudi Blaža Čeh iz Rakičana, ki je v prvi tekmi za Celjanke dosegla 8, v drugi pa 10 točk. Celjske košarkarice so se z dvema zmagama zdaj prebile na tretje mesto prvenstvene lestvice.

V 2. italijanski košarkarski ligi sever pa Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, ki nastopa za ekipo Udin, nadaljuje z odličnimi predstavami. Udine so igrale proti San Martinu in zmagale 63:49, Cvijanovičeva pa je v 15. minutah dosegla 14 točk in bila znova najboljša strelka svoje ekipe.

Na pokritih teniških igriščih v Murski Soboti poteka odprto prvenstvo v tenisu za dečke do 12. let starosti. V glavni del tekmovanja se je prebil tudi Lan Fridrih, član Teniškega kluba Sobota, ki je v 1. krogu glavnega dela izgubil proti Boru Štrlekarju iz ljubljanskega kluba »Center court« z 2:0 v nizih.