Domov

Šport

8 marca 2021 Šport


Na 32. kolesarski dirki – trofeji Poreča, je na 156 km dolgi progi med 163. kolesarji zmagal  Filipo Fioreli iz Italije s časom 3:19,54. V družbi kolesarjev iz 27-ih držav je nastopil tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član Adrie Mobila iz Novega mesta in se uvrstil na 84. mesto.

Včeraj sta bila na delu dva nogometaša iz pokrajine ob Muri, ki nastopata v nogometnih prvenstvih po Evropi. Najbolj odmeven je nastop Damjana Boharja iz Mačkovec, ki je v prvi hrvaški nogometni ligi z Osijekom igral 1:1 progi Gorici. Edini zadetek za Osijek  je prispeval Bohar v 88. minuti iz 11m in izenačil na končnih 1:1. Nogometaši Osijeka so zadeli še v sodnikovem podaljšku a jim je glavni sodnik srečanja po video analizi zadetek razveljavil in ostalo je pri neodločnem rezultatu.V drugi turški ligi je za svoj Tuzslaspor, ki je s 5:0 izgubil pri Altayu, do 59.minute igral tudi  Matej Pučko iz Šalinec in igro zapustil pri izidu 2:0. Danes nastop čaka še Žigo Lacija iz Dobrovnika, ki nastopa za grški AEK.

Začela se je nova sezona državnih strelskih ligah s standardno zračno puško po spremenjenem tekmovalnem sistemu. V prvem kolu je Strelsko društvo Štefan Kovač v Turnišču s 5:1 premagalo Strelsko društvo Črenšovec, Trzin pa je bil za uvod boljši od strelcev Murske Sobote s 6:0. V prvi B državni strelski ligi s puško pa so bili doseženi naslednji rezultati: Dušan Poženel Rečica- Gančani 5:1, Ljutomer- Celjska četa 6:0, Jezero Dobrovnik – Dolič 2:4 in Koloman Flisar Tišina – Fran Lešnik Hotinja vas 1:5. V prvi A državni ligi z zračno pištolo je Ptuj premagal strelce Štefana Kovača iz Turnišča s 6:0, v prvi B ligi pa je ekipa Mroža v Velenju premagala strelce Murske Sobote s 6:0. Posamično je bil s puško v prvi B ligi najboljši  Mitja Černi iz Gančan s 614,5 krogi, v prvi A ligi pa je bil Robert Markoja iz turniškega strelskega društva uvrščen na 10. mesto s 616,8. krogi.