V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

6 junija 2017 Šport


V elitni avstrijski ženski  državni nogometni ligi  so z 18. kolom končali letošnje državno prvenstvo. V zadnjem kolu je ekipa St. Pőltna , za katerega igra slovenska reprezentantka Matej Zver nekdanja igralka Teleinga GMT Beltinec,  premagala ekipo Bergheima s 4:1.  Mateja Zver tokrat ni bila strelka je pa bila podajalka pri dveh zadetkih državnih in pokalnih prvakinj igral St. Pőltna.  Sicer pa je danes Mateja Zver s slovensko žensko nogometno reprezentanco  na gostovanju v Albaniji.

Judo klima Tratnjek Beltinci je v Puconcih pripravil državno veteransko prvenstvo v judu, kjer je sodelovalo 32 judoistov iz celotne Slovenije.  Med državni prvaki so bili tudi pomurski judoisti.  V ženski konkurenci  je v kategoriji do 63 kg postala državna prvakinja Zvezdana Serec iz Kluba borilnih veščin Lendava. V moški konkurenci so naslove državnih prvakov osvojili: Dean Kulčar iz Judo kluba Lendava v kategoriji do 90 kg, Štefan Vehab iz Judo kluba Murska Sobota v kategoriji do 66 kg in  Jože Kovač iz Kluba borilnih veščin Lendava v kategoriji do 66 kg in

 

Na državnem  atletskem prvenstvu za veterane  v Žalcu je tekmoval v starostni skupini od 65 – 67 let Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci in v disciplini peteroboja osvojil četrto mesto. Potočnik je bil tretji v suvanju krogle ter v metu diska in gire, na četrto mesto pa se je uvrstil v metu kladiva in v metu kopja.

Na teniškem državnem prvenstvu starostne kategorije U – 12 je v Kopru med štirimi  člani Teniškega kluba Murska Sobota dosegel največji uspeh Žiga Švec iz Lemerja, ki je  v dvojicah z Makom Milkovićem iz  Ljubljane  osvojil drugo  mesto po  porazu v finalu proti dvojici:  Matic Križnik – Tim Kušter iz Ljubljane  v nizih s 6:1 in 6:2. Od sobote  10. do ponedeljka 12. junija bo na teniških igriščih v Radencih  mednarodni teniški turnir Vipoll 2017 za dečke in deklice stare do 12 let.

Rokometni klub Arcont iz Gornje Radgone je v Radencih pripravilo  30. memorial Mateja Klopčiča, ki so ga organizatorji  poimenovali dan radgonskega rokometa.  Tudi ob letošnjem memorialu so izbrali in nagradili 7 naj igralcev rokometa. Priznanja so dobili Nejc Osojnik, Niko Nevio  Prša, Enej Vinkovič, Aljaž Breznik, Matej Rojht , Matevž Žunič in Boštjan Šijanec.