V etru
Skupaj/Együtt/Vküper
Domov

Šport

9 marca 2021 Šport


V prvem kolu teniškega turnirja WTA v Dubaju je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota z Indijko Sanio Mirza premagala  ameriško  – kitajsko dvojico: Shelby Rogers – Saisai Zvehn s 6:1 in 6:2. V osmini  finala čaka slovensko indijsko navezo ameriško-brazilska  dvojica.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je na volilni skupščini združenja dobila novo vodstvo, saj se je po dvajsetih letih od vodenja poslovil njen dolgoletni predsednik Vlado Šajn. Novi predsednik sodniške organizacije je postal David McDowell Zor. Na skupščini so delegati izvolili tudi dva podpredsednika, predsednika nadzornega odbora in člana nadzornega odbora. Podpredsednika združenja sta postala Robert Krajnc in Blaž Vidmar, predsednik nadzornega odbora je postal Tadej Mežnar, člana nadzornega odbora pa Roman Tomšič in tudi prekmurski sodnik Miran Bukovec, član Medobčinske zveze nogometnih sodnikov iz Lendave.

Nadaljevalo se je tekmovanje v 2. slovenski Futsal ligi v kategoriji U-19. Nogometaši ljutomerskega Meteorplasta so v peti prvenstveni tekmi igrali v gosteh proti Oplastu iz Kobarida in zmagali z 12:0. Zadeli so: Rok Šnofl 4x, Aljaž Goznik in Alen Ruis po 2x, po enkrat pa Tilen Rajter, Žiga Tkalič, Matija Zavasnik in Tilen Miha Šoštarič. Druga prleška ekipa, nogometaši iz Svetega Tomaža, so izgubili doma z Litijo s 15:0. Na lestvici se ljutomerski Meteorplast nahaja na tretjem, Tomaž pa na 14-mestu. Na lestvici strelcev vodi Aljaž Goznik iz Meteorplasta.

Na olimpijskem strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu bo v soboto in nedeljo dvodnevno tekmovanje strelcev na glinaste golobe za pokal Strelske zveze Slovenije. Prvi dan v soboto, bodo strelci merili v 75 tarč, drugi dan v nedeljo pa še na preostalih 50. Nastopili bodo člani in mladinci, med tekmovalci v Rakičanu pa bodo tudi strelci iz  Športno strelskega društva Gornja Radgona in Strelskega društva Štefan  Kovač – trap iz Murske Sobote, ki bo tudi organizator dvodnevnega tekmovanja.