V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

10 marca 2021 Šport


Andreja Klepač, članica teniškega kluba Murska Sobota, nadaljuje svojo turnejo po Bližnjem vzhodu. Na turnirju serije WTA v Dubaju v dvojicah je nastopila v paru z Indijko Sanio Mirza in izgubila proti ameriško-brazilskemu paru Carter-Stefani, dvakrat s 6:3. Tudi v četrtem poskusu Klepačeva ni uspela premagati te dvojice. Trikrat je v preteklosti bila poražena v paru s Čehinjo Hradecko, neuspešna pa je bila tudi tokrat v paru z Indijko.

Na teniških igriščih v Murski Soboti je v minulih dneh potekalo odprto prvenstvo v tenisu za dečke do 12 let starosti. Zmagal je Patrik Semenič iz ljubljanskega Gibija, ki je v finalu s 7:5 in 6:1 premagal Lana Konečnika iz Slovenj Gradca. V glavnem delu turnirja je nastopil tudi Lan Fridrih iz Teniškega kluba Murska sobota, ki je izpadel v prvem krogu, v kvalifikacijah pa je obstal njegov klubski sotekmovalec Aleksej Lutar. Nova prireditev na teniških igriščih v Murski Soboti bo že ta konec tedna, ko bo na sporedu odprto prvenstvo za člane.

Nogometna zveza Slovenije je izbrala enajsterico minulega kroga v 1. slovenski nogometni ligi. Po zmagi proti Aluminij z 2:0 sta med najboljšimi tudi dva Muraša:  Nino Kouter ter Luka Bobičanec. Nogometaše Mure že danes čaka nova prvenstvena preizkušnja in sicer so ob 17. uri pričeli srečanje na gostovanju v Domžalah.

Nekdanji nogometaš Mure, mladi Žiga Laci iz Dobrovnika, pa nadaljuje s svojimi nastopi v najboljši enajsterici grškega velikana AEKa. V 25. krogu grške Superlige je AEK na domačem igrišču za 14. zmago v prvenstvu z 2:0 premagal Appolon iz Smyrnisa. Aek je z 48-imi točkami trenutno na tretjem mestu grškega prvenstva, prav toliko jih je na drugem mestu zbral Aris, v neulovljivem vodstvu pa je Olympiakos, ki je zbral že 64 točk.

Danes se pričenjajo prvi ¼ finalni obračuni letošnjega državnega prvenstva v odbojki, kjer so si nastop zagotovili tudi soboški odbojkarji Panvite Pomgrada. Prvo tekmo bodo Sobočani odigrali danes od 19. uri proti kamniškemu Calcitu. Povratna tekma bo v soboto, morebitna tretja pa naslednjo sredo. O rezultatih prve tekme bomo poročali jutri.