Domov

Šport

12 marca 2021 Šport


Na kolesarski dirki  Istrska pomlad v Umagu  sodeluje 174 kolesarjev iz 29 držav. Dirka bo imela štiri etape. V prologu, dirki na 1 km, je zmagal Lars Boven iz Nizozemske v času 1:12, nastopil pa je tudi prekmurski kolesar Žiga Horvat iz Dankovec, član Adire Mobila iz Novega mesta, ki je v času 1:17, zasedel solidno 52. mesto. Druga etapa dolga 168 km bo speljana od Poreča do Funtane.

Danes so se v Zadru pričele kvalifikacije mladih odbojkarjev in odbojkaric za evropsko prvenstvo. Tako v ženski kot moški reprezentanci imamo tudi Prekmurci svoje predstavnike. Slovenska ženska reprezentanca U – 16  je v prvi tekmi premagala Avstrijo s 3:2, čeprav so Avstrijke že vodile z 2:0. Odločilni niz so Slovenke, v kateri nastopa tudi Nina Rakar, članica Murexina Keme, dobile s 15:12. Moška reprezentanca je v prvem krogu premagala Slovaško s 3:0. Za slovensko reprezentanco so nastopili tudi odbojkarji Panvite Pomgrada. Nik Legen je dosegel 6 točk, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik pa po dve.

Na pokritih teniških igriščih v Murski Soboti se je danes pričel tretji odprti turnir Slovenije za člane in članice, kjer tako v moški kot ženski konkurenci nastopajo tudi igralci Teniškega kluba Sobota. Pri članih je v prvem krogu kvalifikacij Luka Premzel s 6:3 in 6:2 premagal Sergiya Malchenka iz mariborskega Branika, Maks Rituper pa je bil poražen od Anžeta Deržiča iz Brežic s 6:4 in 6:1. Poleg Premzla, ki si je nastopil v glavni del turnirja zagotovil preko kvalifikacij, bodo v 1. krogu glavnega dela tekmovali še: Dominik Sedonja in Matjaž Hanželič, ki sta bila v kvalifikacijah prosta ter Rene Heric ki je na glavni turnir uvrščen neposredno. Pri dekletih bodo iz domačega kluba nastopile: Anamari Žnuderl, Staša Šraj, Lana Križman Erlih in Žanin Heric.