Domov

Šport

13 marca 2021 Šport


Od včeraj do ponedeljka poteka po hrvaški Istri mednarodna kolesarska dirka »Istrska pomlad«, ki je uvrščena v koledar tekmovanja Svetovne kolesarke zveze. Na njej med 174-imi kolesarji iz 29-ih držav nastopa tudi novomeška ekipa Adria Mobil iz Novega mesta, zanjo pa prekmurski kolesar Žiga Horvat iz Dankovec.  V drugi etapi dirke je na 168 km dolgi progi od Poreča do Fortune zmagal Filippo Fortuna iz Italije, najboljši kolesar Adrie Mobila pa je bil prav Žiga Horvat na 20. mestu. Danes čaka kolesarje kraljevska etapa od Vižinade do Motovuna, ki bo dolga 165 kilometrov.

Na teniških igriščih v Murski Soboti se je včeraj pričel 3. odprti turnir Slovenij za člane in članice, kjer nastopajo tudi tekmovalci domačega Teniška kluba Sobota. V prvem krogu glavnega tekmovanja pri članih so nastopili štirje igralci, ki si niso uspeli priboriti napredovanja. Rene Heric je izgubil proti Maticu Sotlerju iz Brežic z  2:0, Matjaža Hanželiča je premagal Marko Sabolčki iz kluba »Teniška akademija Gospoda Ficka« prav tako z 2:0 v nizih, brez niza pa je ostal tudi Dominik Sedonja, ki je izpadel proti Klemni Tašnerju iz Šentjurja. Luka Premzl je končal tekmovanje po porazu porti Maksu Srtu iz mariborskega Branika z 2:1. Na turnirju nastopa tudi Marino Kegl iz Murske Sobote, ki je v dresu Teniškega kluba Maribor v prvem krogu premagal Nejca Mariča iz Brežic, v drugem pa Maksa Srta iz Branika, obakrat z 2:0.V ženski konkurenci je v prvem krogu Lana Križman Erlih iz Murske Sobote izgubila proti Žaklin Bokan iz Maribora z 2:0, v drugem krogu pa je bila od trojice domačih uspešna Anamari Žnuderl, ki je z 2:1 premagala Evo Müller-Uhan iz Ljubljane ter se uvrstila v četrtfinale. Svojo premoč v drugem krogu sta morali priznati Staša Šraj proti prvi nosilki turnirja Nastji Kolar iz Asa Litije z 2:0 in Žanin Heric proti Nejli Memić iz mariborskega Branika, prav tako z 2:0.

S prvimi srečanje se je pričelo ¼ finale 1. slovenske Futsal lige, kjer nastopajo tudi malonogometaši Tomaža ŠIC bara iz SvetegaTomaža, ki so po rednem delu osvojili peto mesto. V prvi tekmi so se pomerili v Škofijah proti ekipi Bronxa in izgubili s 4:3, čeprav so vodili že s 3:1. Za prleško ekipo so po enkrat zadeli Matevž Kukovec ter Marko in Urban Senekovič. Igrajo na dve zmagi, druge tekme bodo na sporedu v petek.

V 2. slovenski Futsal ligi pa so odigrali tekme 7. kroga rednega dela prvenstva. Vodilni ljutomerski Meteorplast je po šestih zmagah prvič igral neodločeno in sicer 3:3 proti ekipi Miklavža. Za Ljutomerčane so zadeli Kristian Škerget, Aljaž Ruis in prvi strelec lige Aljaž Goznik.

V 1. slovenski košarkarski ligi za ženske je Cinkarna Celje, za katero v vidni vlogi nastopa Blaža Čeh iz Rakičana, gostovala pri Probitu iz Slovenskih Konjic. Aktualne državne prvakinje iz Celja so zmagale z visokih 82:46, Blaža Čeh pa je v 20-ih minutah k zmagi prispevala 8 točk.