V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

14 marca 2021 Šport


V drugi etapi kolesarske dirke Istrske pomladi, ki poteka po hrvaški Istri, je bila na sporedu kraljevska etapa od Vižinade do Motovuna, ki je terjala veliko odstopov. Zahtevno etapo je dobil Italijan Filippo Zana, Žiga Horvat iz Dankovec, ki nastopa za novomeško Adrio Mobil, pa je v cilj prišel kot 114-ti.

Mladi slovenski odbojkarski reprezentanci v Zadru odlično igrata na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu.  Ženska reprezentanca U – 16  Slovenije pod taktirko Žive Cof je v prvih treh tekmah premagala Avstrijo s 3:2, ter Hrvaško in Madžarsko, obakrat s po 3:0. Članica te reprezentance je tudi Nina Rakar iz puconskega odbojkarskega kluba Murexina Keme. Moška reprezentanca U- 17 z odbojkarji Panvite Pomgrada: Urbanom Rajnarjem, Vidom Suhadolnikom in Nikom Legenom, je v prvih treh srečanjih pod taktirko selektorja Iztoka Kšele premagala Hrvaško in Češko, obe s 3:1, in Slovaško s 3:0. Obe reprezentanci bosta v nedeljo ob 18. uri igrali tekmi za prvo mesto.

V povratni tekmi ¼ finala državnega prvenstva v odbojki je Panvita Pomgrad gostovala v Kamniku pri Calcitu in tudi v drugo izgubila, tokrat s 3:0 in tako zaključila letošnje ligaško prvenstvo. V soboški ekipi sta bila z devetimi točkami najbolj učinkovita Jakob Rojnik in Alen Djordjević-Kamenik.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je prvi dan tekmovanja v streljanju na glinaste golobe za pokal Strelske zveze  v absolutni konkurenci  po treh serijah meril najbolj natančno meril  Tomaž Blazinšek iz Ormoža z 71 zadetki, drugi je bil  Denis Vatovec iz Vrhnike s 65. zadetki, tretji pa Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone s 64. zadetki. Na četrto mesto se je po prvem dnevu uvrstil Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote z 62. zadetki. Med mladinci je Rene Maček zadel 54 tarč, v ženski konkurenci pa je po enoletni odsotnosti znova tekmovala Jasmina Maček in zadela 58 tarč. V nedeljo čakata strelce še dve seriji po 25 strelov.

Na prvem strelskem turnirju s standardno zračno puško za mladince in mladinke je v Murski Soboti moštveno zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota  s 1813,1 krogom, drugi so bili Tišinčani s 1749,5 krogi in tretji Gančani s 1733,1 krogom. Posamično je med mladinci zmagal Jure Sočič s 617,1 krogom, drugi je bil Patrik Farkaš, oba iz Murske Sobote s 606,3 krogi in tretji Tjan Kozar s Tišine s 600,5 krogi. Med mladinkami je zmagala Tessa Timar iz Murske Sobote s 589,7.krogi.

Pričela se je sezona v 1. moški in ženski namiznoteniški državni ligi, kjer s svojima ekipama nastopa Namiznoteniški klub Kema iz Puconcev. V 1. krogu članskega prvenstva je Kema presenetila na gostovanju v Novem mestu pri Krki in zmagala s 5:3. Dvakrat sta bila uspešna Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, enkrat pa Luka Norčič. Maribor za katerega nastopa Tomaž Roudi iz Črenšovec je s 5:2 premagal Mengeš – Roudi je zmagal dvakrat, ravenski Interdiskont z Mitjo Horvatom iz Puconec pa je izgubil s 5:2 proti ekipi »SU« iz Novega mesta. Horvat je za svojo ekipo prispeval eno zmago. V 1. ženski ligi je puconske Kema s 5:0 ugnala Rakek, zmagale pa so: Staša Matis in Blažka Harkai po 2x in enkrat Ana Kovačec.

Na teniških igriščih v Murski Soboti se nadaljuje turnir za pokal Slovenije v tenisu. Pri moških se je do ¼ finala prebil Marino Kegl iz Murske Sobote, član Teniškega kluba Maribor, ki je v tekmi za polfinale izgubil proti klubskemu soigralcu Sašu Bendetu s 6:1 in 7:6. Pri članicah se je od domačink najdlje prebila Anamari Žnuderl iz Teniškega kluba Murska Sobota, ki je v ¼ izgubila proti Pii Poglajen iz Asa Litije s 6:2 in 6:4.

V Novem mestu je bilo dvoransko prvenstvo Slovenije v atletiki za mlajše mladince in mladinke, kjer se je med pomurskimi atleti  najbolje uvrstila v teku na 200 metrov Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, ki je bila četrta. Zelo številčni so bili v Novem mestu tudi člani Športnega društva Sloparca iz Beltinec, ki pa letos nastopajo za Pomurski atletski klub Goričko. Najbolje med njimi se je v teku na 1500 metrov uvrstila Lucija Marija Rengeo, ki je bila peta, osma pa sta bila Lia Hirci v skoku v višino in v teku na 200 metrov Zala Matjašec.