V etru
Radijska križanka / Svet na dlani
Domov

Šport

15 marca 2021 Šport


Selektor mlade slovenske nogometne izbrane vrste Milenko Ačimović je izbral 23 izbrancev, ki bodo zastopali barve Slovenije na bližajočem se evropskem prvenstvu do 21 let, ki bo potekalo v Sloveniji in na Madžarskem. Med izbranci slovenskega selektorja sta tudi dva nogometaša Mure in sicer Jan Gorenc in Tomi Horvat ter Žan Kolmanič iz Veržeja, ki se bo po evropskem prvenstvu iz Maribora preselil v Združene države Amerike k Austinu.

V Umagu se je končala tridnevna dirka Istrska pomlad, ki je uvrščena v koledar tekmovanja Svetovne kolesarke zveze in kjer je za novomeško Adrio Mobil nastopil tudi Žiga Horvat iz Dankovec. Žiga Horvat je v zadnji etapi zasedel 46. mesto, v skupni razvrstitvi pa je bil 87-ti.

Mladi slovenski odbojkarski reprezentanci sta v Zadru različno zaključili kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu. V ženski konkurenci U-16 so kadetinje Slovenije pod taktirko Žive Cof v finalu izgubile 3:2 proti Čehinjam, in bodo novo priložnost da si priigrajo nastop med elito iskale v majskem drugem krogu kvalifikacij. Članica omenjene reprezentance je tudi Nina Rakar iz puconskega odbojkarskega kluba Murexina Keme. Za odtenek uspešnejša je bila slovenska moška reprezentanca igralcev starih do 17 let z odbojkarji Panvite Pomgrada Urbanom Rajnarjem, Vidom Suhadolnikom in Nikom Legenom, ki si je v Zadru v velikem finalu kvalifikacij proti Avstriji in zmagi s 3:1 priigrala neposredno vozovnico ter uvrstitev na evropsko prvenstvo najboljših odbojkarjev stare celine do 17 leta starosti.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je bila prva dvodnevna tekma za pokal Strelske zveze Slovenije v streljanju na glinaste golobe na kateri je sodelovalo 24 strelcev.  V absolutni članski konkurenci je zmagal Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona, drugi je bil Denis Vatovec iz Vrhnike in tretji Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Med ostalimi pomurskimi strelci se je Denis Pojbič iz murskosoboškega društva uvrstil na 8.mesto. Pri mladincih je bil Rene Maček drugi, Jasmina Maček pa je bila kot edina članica v moški druščini po enoletnem tekmovalnem premoru uvrščena na 14. mesto.

Z nedeljskimi polfinalnimi dvoboji in obema finalnima obračunoma se je na pokritih teniških igriščih v soboški Fazaneriji zaključil še eden od Telemach članskih državnih pokalov Slovenije v tenisu. Naslova sta se razveselila oba prva nosilca. Pri moških je bil zmagovalec Nik Razboršek (AS Litija), pri dekletih pa je zmago slavila njegova klubska kolegica Nastja Kolar. Izmed pomurskih predstavnikov sta si uvrstitev med najboljšo osmerico priigrala Marino Kegl iz Murske Sobote, član Teniškega kluba Maribor in pri članicah Anamari Žnuderl iz Teniškega kluba Murska Sobota.