Domov

Šport

16 marca 2021 Šport


Na Brdu pri Kranju je selektor slovenske članske nogometne reprezentance Matjaž Kek objavil seznam nogometašev na katere računa na treh kvalifikacijskih tekmah za nastop na svetovnem v Katarju leta 2022. Na seznamu sta tudi dva pomurska nogometaša in sicer Nino Kouter iz soboške Mure in Prekmurec Damjan Bohar, zdaj član hrvaškega Osijeka. Slovensko reprezentanco čakajo v marcu tri kvalifikacijske tekme in sicer prva 24. marca v Stožicah proti Hrvaški, druga 27. marca v Sočiju proti Rusiji in tretja 30.marca v Nikoziji proti Cipru.

V Mariboru je bilo moštveno državno prvenstvo prve slovenske judo lige za leto 2020 kjer je sodelovalo šest ekip. Zmagali so tekmovalci Judo kluba Bežigrad, na solidno četrto mesto se je uvrstila judo sekcija Partizana Ljutomera pod taktirko Aleša Vrbančiča. Ljutomerčani so premagali Acron iz Slovenj Gradca s 5:2 in Judo klub »Z dežele Sankaku« iz Celja s 4:3. Ljutomerčane so tesno premagali judoisti Bežigrada, Impola iz Slovenske Bistrice in Branika Brokerja iz Maribora, vsakokrat s 4:3. Pri Ljutomerčanih so se posebej izkazali: Narsej Lackovič s petimi zmagami, Miha Rudolf s štirimi in Luka Denša s tremi zmagami.

Odigrano je bilo prvo kolo strelske lige mladih Slovenije, kjer nastopajo tudi pomurske ekipe. Strelska zveza Slovenije je objavila skupne rezultate po tekmah v vseh regijah. V posamični konkurenci je s standardno zračno puško med mladinci Jure Sočič zasedel drugo in Patrik Farkaš, oba iz Športno strelskega društva Murska Sobota, peto mesto. Med mladinkami je bila četrta Brina Stanjko iz ljutomerskega strelskega društva, šesta pa je bila Lena Bakan Urisk iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika. Moštveno so v skupni konkurenci mladincev in mladink bili strelci Murske Sobote četrti, Jezero iz Dobrovnika je bilo peto in Strelsko društva Štefan Kovač iz Turnišča deveto.