Domov

Šport

17 marca 2021 Šport


Izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze Lendava je na dopisni seji sprejel sklep, da se bo v lendavski medobčinski nogometni ligi tekmovanje nadaljevalo po spremenjenem sistemu in sicer tako, da se bodo najprej odigrala tri zaostala kola, nato pa se bo liga razdelila na dva dela. Po zadnjih informacijah pa se ob zdravstvenih razmerah glede Covida  – 19  lahko zgodi, da  nogometnih tekem spomladi sploh ne bo. Po izjavi predsednika zveza Slavka Režonje tekem brez gledalcev in z obveznim testiranjem nogometašev do prvega maja zagotovo ne bodo igrali.

Potem ko se je tekmovanje v 1. A in B državni odbojkarski ligi približuje h koncu oz. se je za pomurske predstavnike že končalo, pa so odbojkarji v nižjih ligah šele pričeli s prvenstvom. Tako je lendavska Murania v 1. krogu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice izgubila v Ljubnem s 3:0, tekma Panvite Pomgrada proti Framu v 2. moški državni ligi vzhod pa je bila zaradi nastopa treh soboških odbojkarjev v slovenski reprezentanci do 17. let prestavljena na 24. marec.

Na teniških igriških v Mariboru  se je začelo državno prvenstvo za starostni kategoriji U – 16. Med dekleti je v prvem kolu Anemari Žnuderl doma iz Murščaka, članica  Teniškega kluba Murska Sobota, premagala Laro Flerin, članico Triglava iz Kranja s 6:4, 6:7 in 7:6. V moški konkurenci je Žiga Švec iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, v prvem kolu državnega prvenstva premagal Miloša Boganovića iz ljubljanskega Slovana s 6:1 in 6:0.