Domov

Šport

18 marca 2021 Šport


V zaostali nogometni tekmi osmine finala slovenskega pokala Pivovarne Union je v Lendavi slovenska pokalna podprvakinja , Nafta 1903 premagala ekipo ravenskega Fužinarja Vzajemci s 3:2. Tekma je bila zanimiva in negotova saj so Korošci na tekmi po 24.minutah že vodili z 2:0. Varovanci trenerja Dejana Dončiča so do polčasa izid izenačili in v drugem polčasu dosegli tudi zmagoviti zadetek za napredovanje v četrtfinale slovenskega pokala. Za Nafto so zadeli: Jaka Bizjak v 33., Stjepan Oštrek v 35. in Bence Szabo v 65. minuti. Danes sta zaostalo pokalno tekmo v Beltincih igrala še Beltinci in prvoligaška ekipa Brava iz Ljubljana. Boljši so bili gostje ki so zmagali z 3:0.

V nogometni tekmi 11.kola prve avstrijske ženske nogometne lige je St. Pőlten v gosteh premagal ekipo Vorderlanda s 5:0. En zadetek je k zmagi St. Pőltna prispevala tudi kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentanca Mateja Zver, doma iz Gornje Bistrice. Na lestvici vodi St. Pőlten s 30.točkami, Vorderland na 6.mestu pa je zbral 10 točk.

V Mariboru so odigrali drugo kolo na zimskem državnem prvenstvu v tenisu za starostni kategoriji U – 16- Med dekleti je v 2. kolu Anemari Žnuderl iz soboškega teniškega kluba premagala Zalo Vovk iz Maribora s 7:6 in 6:4. V moški konkurenci je Žiga Švec iz Murske Sobote, član mariborskega železničarskega kluba, premagal Matica Hribarja iz Ljubljane v nizih dvakrat s 6:2.

V zaostalem srečanju 10.kola prve slovenske ženske košarkarske lige je Cinkarna Celje premagala ekipo Aksona Ilirije z visokim rezultatom 114:48. Blaža Čeh iz Rakičana je igrala za Celjanke 23 minut in k zmagi prispevala 9 točk. Celjanke so na lestvici druge s 43. točkami, Akson Ilirija pa ima na 7. mestu 31 točk.