Domov

Šport

20 marca 2021 Šport


V Mariboru je bilo končano zimsko državno teniško prvenstvo v tenisu za starostni kategoriji U – 16. Med dekleti je prvič osvojila naslov državne prvakinje Anamari Žnuderl iz Teniškega kluba Murska Sobota, ki je bila v finalu boljša od Lie Mumlek iz mariborskega teniškega kluba s 6:3 in 6:1. V ženskih dvojicah je Anamari Žnuderl, sicer doma iz Murščaka, s soigralko Pio Petelinšek iz Maribora zasedla drugo mesto. Med fanti se je drugi nosilec Žiga Švec iz Murske Sobote, član mariborskega teniškega kluba, v posamični konkurenci poslovil v četrtfinalu, v igri dvojic pa je osvojil naslov državnega prvaka s soigralcem Mikom Mikovićem iz Litije.

V uvodni nogometni tekmi 26. kroga prve hrvaške lige je Osijek premagal Lokomotivo iz Zagreba z 2:0. V drugem polčasu je za Osijek igral tudi slovenski reprezentant Damjan Bohar doma iz Mačkovec, ki se ni vpisal med strelce. Po nepopolnem 26. krogu na lestvici vodi Osijek z 58.točkami pred Dinamom, ki ima ob dveh odigranih tekmah manj 57 točk, tretja pa je Velika Gorica z 48.točkami.

V 1. slovenski Futsal ligi so odigrali druga srečanja četrtfinala državnega prvenstva. Nogometaši Tomaža ŠIC Bara iz Svetega Tomaža so tudi v drugi tekmi tesno izgubili z Bronxom iz Škofij in tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Po rednem delu je bilo 1:1, po strelih s 6-ih metrov pa so s končnih 5:4 slavili primorski nogometaši Bronxa in se uvrstili v polfinale državnega prvenstva. Za Prleke je v rednem delu za 1:1 zadel Matevž Kukovec, v streljanju kazenskih strelov pa so bili uspešni: Marko Senekovič, Urban Goričan in Marcel Vindiš. V 2. slovenski Futsal ligi je vodilni Meteroplast iz Ljutomera včeraj zvečer v dvorani Osnovne šole Ivana Cankarja kar z 9:1 premagal Proteus iz Postojne. Za Ljutomerčane je dosegel tri zadetke Alen Ruis, dva Aljaž Goznik in Matjaž Tigeli, po enega pa Rok Buzeti in Denis Kramar.