V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

7 junija 2017 Šport


Na mednarodnem atletskem mitingu v  Zrinjevcu  na Hrvaškem je za  slovensko atletsko reprezentanco odlično nastopil Nino Celec doma od Grada na Goričkem, ki je zdaj član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Nino Celec je na mitingu v članski konkurenci v skoku v daljino  zasedel tretje mesto in dosegel z rezultatom 751 cm svoj osebni rekord ter  hkrati izpolnil  normo za nastop na evropskem prvenstvu  na Poljskem.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj v okviru priprav za kvalifikacijske tekme za nastop na svetovnem prvenstvu včeraj v Elbasanu premagala reprezentanco Albanije z rezultatom 2:0.  Za slovensko izbrano vrsto sta dosegli zadetka:  Prekmurka Mateja Zver zdaj članica avstrijskega st. Pőltna  v 45. minuti iz 11 metrovke in Urška Žganec v 67. minuti, ki je   članica ljubljanske Olimpije.  Povratna tekma med Slovenijo in Albanijo bo  v petek 9. junija v Tirani. Za slovensko izbrano vrsto sta igrali tudi Tjaša Tibaut in Anja Prša iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.

Slovenska mlada nogometna reprezentanca U – 18 bo danes zvečer v Pragi igrala  prijateljsko nogometno tekmo proti izbrani selekciji Češke. Slovenski selektor Igor Benedejčič je  med  18 igralcev iz desetih klubov povabil  tudi dva pomurska nogometaša, ki nastopata za kadetsko ekipo Maribora to sta: Tomi Horvat iz Turnišča in Žan Kolmanič iz Veržeja.

Na kasaških dirkah v organizaciji Kasaškega kluba Posavje v Krškem so ljutomerski kasaški vozniki osvojili prvo letošnjo kasaško lovoriko.  V tretji   in  sedmi dirki ja zmagal Tars stars pod taktirko Janka Sagaja in to dvakrat z osebnima rekordoma na kilometer  in sicer 1:13,9 in 1:13,5 in tako osvojil lovoriko Kasaškega šampionata Slovenije za leto 2017. V ostalih točkah programa je v uvodni dirki zmagal Promiso z Brankom Seršenom;  v osmi dirki pa  je tekel najhitreje  Breves des Bauxs pod taktirko Jožeta Sagaja iz Kasaškega kluba Ljutomer.  Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 11. junija v Lenartu.

Na 10.odprtem prvenstvu Bežigrada v skokih na veliki prožni ponjavi so se odlično odrezali telovadci Društva za športno rekreacijo iz Murske Sobote. Med člani je bil drugi  Luka Mešič, šesta med mladinkami pa je bila Asja Benčec. Med starejšimi deklicami  je Murska Sobota zmagala ekipno,   posamično pa   je bila zmagovalka  Maja Čopi, druga je bila Lara Erniša. Na peto mesto se je uvrstila Luna Kočar in na šesto Lena Kočar.  Med mlajšimi deklicami je bila ekipa Murske Sobote četrta, posamično pa je bila Azra Vinkovič prav tako četrta.

V zadnjem 22. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so  Lomanoše kot prvaki lige  igrali proti Radenski iz Radenec 6:6. Druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je utrpela poraz od Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec s 5:2 tretji Bar Golob Lokavec pa je premagal Garfield iz Lutverc s 7:0. V drugi radgonski ligi malega nogometa so novi prvaki Črešnjevci  premagali Ihovo s 4:2, drugi Stavešinci so premagali Police s 4:0.  tretji na lestvici  Stari hrast iz Zgornjega Konjišča  pa je visoko premagal Porkys iz Žepovec z rezultatom 12:1.