Domov

Šport

22 marca 2021 Šport


Na 7. veliki nagradi Slovenske Istre za kolesarje v Izoli je na 156 km dolgi progi med 112 kolesarji zmagal Mirko Maestri iz Italije. Med omenjenimi kolesarji je bil tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolerskega društva Adria Mobill iz Novega mesta, ki se je uvrstil na 47. mesto.

Na zaključnem turnirju finala regionalne WABA lige v košarki za ženske ekipe je v Stari Zagori v Bolgariji drugi dan turnirja v tekmi za tretje mesto  Montana iz Bolgarije premagala Cinkarno Celje z 68:65. Za Celjanke je Blaža Čeh v 37.minutah dosegla 15 točk in bila najboljša strelka svoje ekipe. V velikem finalu si je naslov prvaka priigrala ekipa Beroe iz Bolgarije, ki je premagala Budučnost iz Črne Gore, lansko zmagovalko tega tekmovanja s 66:56.

Minuli konec tedna se je nadaljevalo zaradi epidemije prekinjeno prvenstvu v 2.slovenski nogometni ligi. V 13.kolu je lendavska Nafta gostovala v Kranju pri Triglavu in iztržila neodločenih 1:1. Za Nafto je izenačujoči zadetek dosegel Mechak Ubochima v 60. minut. Beltinski nogometaši so gostovali v Dekanih in pri domačem Jadranu izgubili z 1:0. Edini zadetek na tekmi proti Beltinčanom je za Jadran dosegel Nejc Plaznik v zgodnji, 14. minuti tekme.

V 14. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala Cerklje s 3:0. Za Beltinčanke je dosegla dva zadetka Neli Hofman, enega pa je dodala Kaja Korošec. Kot zanimivost dodajmo še, da so igralke ŽNK Olimpije na malem ljubljanskem derbiju v gosteh ugnale ekipo Krima z visokih 7:0, za Olimpijo pa je dosegla kar tri zadetke tudi Sobočanka Manja Rogan.

V Polzeli je bilo državno prvenstvo v  športnem  karateju na katerem je sodelovalo  63 karateistov iz 25 slovenskih klubov. V katah je med člani osvojil naslov državnega prvaka Nejc Sterniša iz Lomanoš, sicer član Karate kluba Seki od Svetega Jerneja, drugi je bil Blaž Klobasa in tretji Mišel Čuček – oba iz Karate kluba Gornja Radgona. V borbah je v kategoriji nad 68 kg postal državni prvak Niklas Tamše iz Karate kluba Radenci.