Domov

Šport

24 marca 2021 Šport


Društvo nogometni trenerjev Murska Sobota je na zadnji skupščini dobilo novo vodstvo. Ker je  bil dosedanji predsednik  Zdenko Maučec v decembru  imenovan za generalnega sekretarja Zveze nogometnih trenerjev Slovenije je bil primoran zapustiti funkcijo predsednika soboške trenerske organizacije, ki vključuje 107 članov.  Za novega predsednika je bil izvoljen Goran Gutalj sekretar soboške športne zveze za člane  upravnega odbora pa so bili  na skupščini izvoljeni: Bogdan Črnko, Nenad Dolgov, Jože Špilak, Ljubo Antolin, Jože Krauthaker in Bojan Malačič.  V nadzorni odbor so bili izvoljeni: Leon Horvat, Blaž Krauthaker in Nuša Ladinek,  za disciplinskega sodnika pa so soboški trenerji izvolili Vladimirja Vlaškalića.

Speedway team Lendava je dobil  v svoje vrste novega člana. Novi član lendavskega društva je postal 27 letni aktualni slovenski prvak Matic Ivačič, ki se je v Lendavo preselil iz Avto moto društva Krško. Novi član društva je v Petišovcih že začel tudi s treningi, sicer ga bodo Lendavčani imeli v letu 2021 tudi  v ekipi za državno prvenstvo tako bosta   ob Maticu Ivačiču  za Lendavo tekmovala še: Dalibor Bot in Dario Vogrinec. Kdaj se bodo dirke v speedayju letos začele pa še ni znano, kajti prilagoditi bo treba tekmovalni program  trenutnim zdravstvenim razmeram.

V zaostalem srečanju 5. kola v prvi slovenski ženski košarkarski ligi je ekipa Cinkarne Celja v gosteh premagala Grosuplje z rezultatom 77:46. Za Celjanke je 15 minutah igrala tudi Prekmurka Blaža Čeh in k zmagi svoje ekipe prispevala 6 točk. Že ta četrtek bodo Celjanke v domači športni dvorani igrale proti Grosuplju še redno tekmo 12. kola v prvi slovenski košarkarski ligi ,kjer so Celjanke trenutno na druge mestu.

V Sloveniji deluje sedem inkluzivnih judo klubov v katere je vključenih 153 judoistov z različnimi sposobnostmi. Med temi klubi je tudi Judo klub Murska Sobota, ki mu  predseduje Zoran Kos. Soboški judo klub pa  ima v svojih vrstah  tudi evropskega prvaka  v inkluzivnem judu Saša Kovača. V  prostorih soboške gimnazije bo v petek 26.marca ob 18.30 najprej  prikaz  dejavnosti kluba nato pa v drugem delu še trening udeležencev inkluzivnega programa. Akcija poteka v okviru projekta » Vključeni v življenje« in v letošnjem olimpijskem letu   bodo tudi na ta način  skušali  zbrati del sredstev za razvoj inkluzivnega juda.