Domov

Šport

25 marca 2021 Šport


Včeraj je bil za slovenski nogomet zelo pomemben dan. V  ljubljanskih Stožicah so  nogometaši Slovenije v prvi kvalifikacijski  tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu  leta 2022 premagali  svetovno podprvakinjo Hrvaško z 1:0.  Za slovensko člansko  izbrano vrsto je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, zmagoviti zadetek za Slovenijo pa je dosegel Sandi Lovrić že v 15. minuti. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala  v soboto 27.marca v gosteh proti Rusiji.

Slabše so se odrezali mladi slovenski nogometaši na evropskem prvenstvu U – 21 ,ki so v Mariboru  v prvi tekmi izgubili proti petkratnim evropskim prvakom  Španiji s 3:0. Za slovensko reprezentanco je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja. Naslednja tekma čaka slovenske nogometaše  v soboto v Celju proti reprezentanci  Češke.

V zaostali tekmi 2. slovenske nogometne lige je velenjski Rudar  v Lendavi premagal Nafto 1903 z 2:1. Za  Nafto je dosegel zadetek Stjepan Oštrek iz 11 metrovke po prekršku gostov nad Vedranom Vinkom; za Rudar pa sta dosegla zadetka: Gašper Hrovat in Tom Žurga.   Na lestvici vodi Kalcer Radomlje s 34.točkami, Nafta 1903 pa ima na 6. mestu 22 točk, v naslednjem kolu pa bo v nedeljo v Lendavi gostila ekipo Brd.

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane so igralci puconske Keme v gosteh premagali ekipo Xiom Muto s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala  Tomaž Pelcar in Damjan Zelko eno zmago  je k uspehu Keme dodal še Luka Norčič. Igralec Mitja Horvat iz Puconec, ki  je član  Inter Diskonta na Ravnah pa je za svojo sedanjo ekipo, ki je premagala I. ekipo novomeške Krke s 5:1 dodal dve zmagi.  Ekipa Maribora  je bil boljša od ekipe Arrigoni iz Izole s 5:1, eno zmago je za Maribor prispeval tudi Tomaž Roudi iz Črenšovec. Na lestvici vodijo po treh kolih brez poraza puconska Kema, novomeška ekipa Športnega društva SU in Maribor s 6.točkami.