Domov

Šport

26 marca 2021 Šport


V Murski Soboti je kljub drugačni napovedi, da se bo o podaljšanju pogodbe z Murinim trenerjem Antejem Šimundžo odločalo ob koncu sezone, klubska uprava Nogometne šole Mure v četrtek obvestila javnost, da je bila s soboškim šefom stroke sklenjena nova pogodba za tekmovalni sezoni 2021/2022 in 2022/ 2023. Ante Šimundža je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo o zaupanju za naslednji dve sezoni, hkrati pa je izrazil zadovoljstvo na delo, ki ga je opravil s sodelavci, igralci na igrišču in celotnim klubom. Zadovoljstvo ob podpisu pogodbe je izrazil tudi predsednik kluba Robert Kuzmič, saj je za trajnostni razvoj Mure pomembno sodelovanje z uglednim trenerjem in vrhunskim strokovnjakom.

V zadnji tekmi 12. kola prve slovenske košarkarske lige je Cinkarna Celje v domači dvorani v Celju še drugič v enem tednu premagala Grosuplje, tokrat z rezultatom 78:42. Za Celjanke je 26 minut igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi prispevala 7 točk. Na lestvici vodi Triglav z 52.točkami pred Celjankami, ki imajo ob dveh manj odigranih tekmah 47 točk.

Soboški atletski klub Pomurje bo jutri ob 13. okrog Soboškega jezera pri Expanu pripravil državno prvenstvo v krosu. Nastopilo bo skupno 137 tekmovalcev, ki bodo nastopili v sedmih kategorijah na progah dolgih od 3000 do 8000 metrov. Med tekmovalci so prijavljeni tudi atleti iz dveh pomurskih atletskih klubov, med njimi pa je tudi najboljša športnica Mestne občine Murska Sobota Urška Martinec.