V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

27 marca 2021 Šport


Judo klub Murska Sobota je sinoči v soboški gimnaziji predstavil inkluzivni judo, ki je ta čas v Sloveniji prisoten v sedmih slovenskih klubih. Na treningu je bil tudi evropski prvak Sašo Kovač iz Murske Sobote, na prireditvi pa so bili tudi predstavniki mestne občine Murska Sobota, Judo zveze Slovenije, soboške gimnazije in domačega judo kluba. Akcija po Sloveniji poteka v projektu » Vključeni v življenje«, letošnja akcija pa ima tudi dobrodelen namen ob sodelovanju Mercatorja. Več o prireditvi bomo poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu, ko bosta naša gosta Zoran Kos in Darij Šömen.

V zaostalem srečanju 3.kola prve slovenske namiznoteniške lige je puconska Kema sinoči v Ljubljani premagala II. ekipo Vesne s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagali Staša Matis, in Ana Kovačec, enkrat pa je bila uspešna Blažka Harkai. Igralke Keme bodo danes v 4. kolu prve slovenske lige v Puconcih gostile še I. ekipo Vesne. Tam bo ob istem času tudi derbi kroga pri članih med domačo Kemo in aktualnimi državnimi prvaki iz Maribora.

V Mariboru je bilo končano državno prvenstvo v tenisu za starostno kategorijo U – 18. Žiga Švec iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, je kot 14 letnik osvojil naslov državnega podprvaka. Švec je v polfinalu premagal Nejca Škorjanca iz Maribora s 6:1 in 6:3, v finalu pa ga je premagal tri leta starejši igralec, 17 letni Sebastjan Dominko, član mariborskega kluba, z rezultatom 6:4 in 6:0.

Na evropskem prvenstvu mladih reprezentanc U-21, ki poteka v Sloveniji in na Madžarskem, bodo mladi slovenski nogometaši danes ob 18. uri v Celju igrali proti Češki. Člani reprezentance so tudi Žiga Kolmanič iz Veržeja, ki je odigral celotno srečanje proti Španiji in nogometaša Mure Tomi Horvat in Jan Gorenc.