V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

29 marca 2021 Šport


Na  6. mednarodni kolesarski dirki  za veliko nagrado Adrie Mobila v Novem mestu je na 181,5 km dolgi progi s povprečno hitrostjo 41,3 km na uro zmagal nizozemski kolesar Marjin van der Berg. Na dirki na kateri je skupno sodelovalo 170 kolesarjev in jih je vmes kar 52 odstopilo, se je edini prekmurski kolesar Žiga Horvat iz Dankovec, član Adrie Mobila uvrstil na 78. mesto.

Nadaljevalo se je prvenstvo v 2. slovenski nogometni ligi. Lendavska Nafta je na mestnem stadionu v Lendavi premagala zadnjeuvrščena Brda z rezultatom 4:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Meschak Uboschima iz 11 metrovke in iz igre: Rok Pirtovšek, Nermin Haljeta ter Vedran Vinko. Že v soboto so v uvodni tekmi Beltinci izgubili proti ekipi Kalcer Radomlja z 2:0. Nafta na lestvici 2.SNL ostaja na 6. mestu, Beltinčani so 11-ti.

V zaostalem srečanju 9. kola v prvi slovenski nogometni ligi za mladince je kranjski Triglav v Murski Soboti premagal Muro s 3:0. Mura je na lestvici trenutno na 7. mestu s 13.točkami. V kadetki konkurenci 9.kola 1.slovenske nogometne lige  pa sta v Murski Soboti Mura in kranjski Triglav igrala 3:3. Za Muro  so dosegli zadetke: Nino Friš z avtogolom ter Anej Rudolf in Enej Meglič. Na lestvici so kadeti Mure na 3. mestu z 18.točkami.

V 12. kolu  prve ženske avstrijske nogometne lige je vodilni Sankt Pölten z Matejo Zver iz Gornje Bistrice, kapetanko slovenske reprezentance,  premagal Šturm iz Gradca s 5:1. En zadetek k zmagi vodilnega Sankt Pöltna je dosegla tudi Mateja Zver.