Domov

Šport

30 marca 2021 Šport


V drugem kolu prve A državne strelske lige z zračno puško so pomurske strelske ekipe igrale takole: Športno strelsko društvo Murska Sobota – Strelsko društvo Lotrič Železniki 4:2, Strelsko društvo Kamnik – Strelsko društvo Črenšovci 0:6 in Strelsko društvo Olimpija – Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče 5:1. V posamični konkurenci se je najbolje odrezal Patrik Farkaš iz soboškega društva s 617. krogi.V prvi B strelski ligi z zračno puško so v drugem kolu bili doseženi naslednji rezultati: Rudnik Hrastnik – Gančani 1:5, Ljutomer – Jezero Dobrovnik 6:0 in Trbovlje – Koloman Flisar Tišina 4:2, najboljši posameznik med pomurskimi strelci je bil Mitja Černi iz Gančan s 611,5. krogi.

V streljanju z zračno pištolo so v 2. kolu prve A lige Juršinci premagali ekipo Štefana Kovača iz Turnišča s 5:1. Najboljši posameznik pri Turniščanih je bil Avgust Horvat s 552. krogi. V prvi B ligi v streljanju z zračno pištolo je v 2. kolu ekipa I. Pohorskega bataljona iz Ruš premagala Športno strelsko društvo Murska Sobota s 5:1. Pri soboški ekipi je bil najboljši posameznik Darko Balažic s 550.krogi. Tekmovanje v vseh državnih strelskih ligah se bo nadaljevalo s tretjim kolom 18.aprila, v kolikor bodo epidemiološke razmere takrat že dovoljevale nadaljevanje športnih tekmovanj.

V zaostalem srečanju 11. kola drugega dela prve slovenske košarkarske lige za članice so Celjanke v gosteh premagale ekipo Maribora s 101: 62, kar je že peta stotica Celjank v ligi. Za ekipo Cinkarne Celje je 22 minut igrala tudi Prekmurka Blaža Čeh in k zmagi svoje ekipe prispevala devet točk. Na lestvici vodi kranjski Triglav z 52.točkami, Celjanke na drugem mestu pa imajo 51 točk.