Domov

Šport

31 marca 2021 Šport


V tretji kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2022 v Katarju je članska reprezentanca Slovenije v Nikoziji nepričakovano izgubila proti reprezentanci Cipra z 1:0. Gostitelji so dosegli zmagoviti zadetek v 42. minuti preko Ioanisa Pitasa. Za slovensko izbrano vrsto Matjaža Keka je igral proti Cipru od 46. minute dalje tudi Damjan Bohar, od 81.minute dalje pa je igral tudi igralec Mure Nino Kouter. V kvalifikacijski skupini H vodita Hrvaška in Rusija s 6. točkami, Slovenija je na petem mestu s tremi točkami.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 21 je na evropskem prvenstvu v skupini B ostala brez zmage. V tretji tekmi jo je v Mariboru premagala reprezentanca Italije s 4:0. Za selekcijo selektorja Mileta Ačimovića je do 81. minute, ko se je poškodoval, igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja. Žal na nobeni od treh tekem slovenske izbrane vrste nista dobila priložnosti za dokazovanje igralca Mure Tomi Horvat in Jan Gorenc. V B skupini je zasedla prvo mesto Španija s 7. točkami pred Italijo s 5. točkami, Slovenija je z eno točko zasedla četrto mesto za reprezentanco Češke.

Zbrali smo tudi strelske rezultate 2. kola v državnih mladinskih ligah. V posamični konkurenci v streljanju z zračno puško se je med mladinci uvrstil na tretje mesto Jure Sočič iz soboškega strelskega društva s 614,9.krogi, četrti je bil Tjan Kozar iz tišinskega društva s 611,8.krogi in peti Leon Režonja iz turniškega društva s 610,2. krogoma. Moštveno je med 23. ekipami Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar zasedlo četrto mesto, šesti so bili Turniščani v postavi: Leon Režonja, Tim Koren in Brina Horvat. V streljanju z zračno pištolo je Timotej Plahut iz soboškega društva zadel 538 krogov in se uvrstil na peto mesto.