V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

8 junija 2017 Šport


 

Na mednarodnem strelskem tekmovanju Grand prix Bereta  s puško šibrenico v Novigradu na Hrvaškem so tekmovali tudi slovenski strelci. Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote je zmagala v ženski konkurenci pred  Antonio Vojkovo iz Češke in Jessico Rossi iz Italije.  V moški konkurenci je moštveno  zmagala Hrvaška, reprezentanca Slovenije  se je uvrstila na tretje mesto. V soboto in v nedeljo  bo na strelišču v Rakičanu drugi Grand pri Murske Sobote na katerem bodo sodelovali strelci iz  Madžarske, Slovaške  in Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v moštveni in posamični konkurenci.

Za slovensko atletsko reprezentanco  mlajših mladink je v italijanskem mestu Bressanone na 34. mednarodnem atletskem mitingu  nastopila tudi Tami Ščančar, članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Ščančarjeva,  se  je  v teku na 200 metrov v času 24,52 uvrstila drugo mesto.  Moštveno je zmagala reprezentanca  Baden Wurtenberga s 506.točkami;  reprezentanca Slovenije je bila med  19.ekipami druga s 505,5. točkami.

 

Na 14. državnem prvenstvu v elektronskem pikadu za kadete in mladince so v Ivanjkovcih vse  državne naslove osvojili   pomurski igralci.  Med kadeti moštveno je zmagal Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem, pri kadetinjah pa je bil najboljši Top Gun Grlava. Med mladinkami in mladinci moštveno je  zmagal Top Gun Grlava. V posamični konkurenci je med mladinkami zmagala Urška Drvarič iz Friend’s teama od Svetega Jurija in med mladinci Timi Pučko iz Top Gun Grlave. V kadetski posamični konkurenci pa sta postala državna prvaka Jasmin Sabo iz Pikado kluba Dado iz Serdice in Lea Zabavnik iz Top gun Grlave.

 

Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 18 je včeraj v Pragi  v prijateljski nogometni tekmi  igrala proti reprezentanci Češke 1:1. Za slovensko reprezentanco je dosegel zadetek Žan Celar, igralec Maribora,  naša  reprezentanca pa je od 19. minute dalje igrala zaradi izključitve Vanja Drkušića samo z 10 igralci. Vseh 90 minut sta reprezentanco, ki jo vodi selektor   Igor Benedejčič,  igrala tudi Tomi Horvat iz Turnišča in Žan Kolmanič iz Veržeja, zdaj člana kadetske ekipe Maribora.

Na mednarodnem članskem  košarkarskem turnirju  v Murskem Središču je zmagala ekipa Murskega Središča, ki je premagala  lendavski Lindau  z rezultatom 63:53 in ekipo Niderwalda iz Zalaegerszega s 46:40. Lendavski Lindau je v tekmi za drugo mesto  premagal madžarski Niderwald z rezultatom  46:44.

V 14. kolu pomurske lige  v malem nogometu na asfaltnih igriščih je zmagovalka lige Pristava premagala ekipo Mure iz Kroga z rezultatom 8:6. Druga na lestvici Mala nedelja je  visoko premagala Bangladeš iz Murske Sobote z rezultatom 12:3 tretji Lordi iz Ivanjkovec pa so  bili boljši od Panonske iz Murske Sobote z rezultatom  9:3.