V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

3 aprila 2021 Šport


Na večdnevnem mednarodnem strelskem tekmovanju za veliko nagrado Wroclava na Poljskem je za slovensko strelsko reprezentanco nastopil tudi Robert Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča. Najbolje se je Markoja odrezal tretji dan tekmovanja v trojnem položaju z malokalibrsko puško, kjer je s 1159. krogi zasedel deveto mesto. V streljanju z malokalibrsko puško leže je zmagal Rajmond Debevec iz Olimpije z novim državnim rekordom 629,4 krogi, Robi Markoja je v tej kategoriji zasedel 21. mesto s 621,1 krogom.

V Italiji so odigrali tekme 24. kroga A2 košarkarske lige – sever, kjer barve svojega kluba iz italijanskega Vidma odlično brani tudi soboška košarkarica Tina Cvijanovič iz Murske Sobote. Ekipa Udin je igrala proti Alperii Basketu iz Bolzana in zmagala s 70:58. Po krajši odsotnosti zaradi poškodbe je bila Tina Cvijanovič znova v kadru in bila v 30-ih odigranih minutah z 20-imi točkami prva strelka svoje ekipe. Novo srečanje čaka ekipo Udin že danes ob 19. uri, ko bo gostila ekipo Akronosa Moncalieria. Gre za derbi drugo in tretjeuvrščene ekipe prvenstva.

V 14.kolu drugega dela slovenske ženske košarkarske lige so v Celju v derbiju kola igralke Ženskega košarkarskega kluba Cinkarne Celje premagale vodilni kranjski Triglav z rezultatom 79:59. Za Celjanke je igrala 29 minut tudi Prekmurka Blaža Čeh in k zmagi prispevala 11 točk. Na lestvici vodita Cinkarna Celje in kranjski Triglav s 53. točkami. Končnica državnega prvenstva se bo predvidoma nadaljevala 17. aprila, ko bodo Celjanke gostile ekipo Tosame Ledite iz Domžal, ki je četrta na lestvici.

Tik pred zaprtjem države, ki je Slovenijo zajelo s četrtkom 1. aprila in ki je v skladu z vladnimi ukrepi v boju proti korona virusu prekinilo tudi državna in ligaška športna tekmovanja v Sloveniji, so nogometaši 2. slovenske lige v dvoranskem nogometu odigrali predzadnji krog prvenstva. Ljutomerski Meteorplast je v 9. krogu na domačem parketu gostil Športno društvo Extrem iz Sodražice in prišel do osme prvenstvene zmage, potem ko je bil boljši z 8:1. Za Prleke je tri zadetke dosegel Aljaž Goznik, dvakrat Domen Školiber, po enkrat Aljaž Ruis in Davorin Šnofl, enkrat pa so gostje zadeli lastno mrežo. Krog pred koncem si je Meteorplast že zagotovil prvo mesto in napredovanjem med prvoligaše, saj ima neulovljivih 8 točk prednosti pred združeno ekipo Benedikta in Slovenskih goric na drugem mestu s katero se bo pomeril v zadnjem krogu.