Domov

Šport

5 aprila 2021 Šport


V Farjestadu na Švedskem je prvič letos na mednarodnih kasaških dirkah nastopil Frodo S, ki je na vajetih voznika Bjőrna Goopa zasedel prvo mesto s kilometrskim časom 1:13,0 in si pritekel denarno nagrado 50.000 švedskih kron oziroma slabih 5.000 evrov. Frodo S, ki v Sloveniji nastopa za Kasaški klub Ljutomer, je last Slanovih iz Bolehnečic, od koder sta tako lastnica kot rejec. S prvo aprilsko tekmo si je Frodo S na Švedskem, kjer je na usposabljanju, pritekel že deseto zmago.Ob tej kasaški novici iz Švedske dodajmo še to, da bodo v Ljutomeru odpadle današnje prve kasaške dirke, ki so jih v Prlekiji pripravljali tradicionalno na Velikonočni ponedeljek, saj so tudi v Ljutomeru morali slediti uradni vladni prepovedi športnih tekmovanj, ki je zaenkrat v veljavi do 11.aprila.

Nogomet

Na derbiju zadnjeuvrščenih ekip 2. nemške Bundeslige v nogometu je ekipa Wűrzburger Kickersa za katero nastopa tudi Mitja Lotrič z Vaneče igrala proti predzadnjemu Sandhausnu in v gosteh izgubil z 1:0. Lotrič v igro vstopil v 60. minuti ko je že bilo 1:0 in moštvu ni uspel pomagati pri preobratu. V Grčiji se je zgodil derbi grškega prvenstva v skupini za prvaka, kjer sta igrala AEK in Olympiacos, slednji pa je na gostovanju pri AEK-ju slavil zmago kar s 5:1. Obrambni nogometaš Žiga Laci iz Dobrovnika tokrat ni bil v kadru AEK-ja pri visokem porazu proti Olympiacosu. V prvi ciprski ligi za obstanek bi morala nekdanja Muraša Filip Gačevski in Gregor Balažic s Paralimnijem igrati proti Pafosu, a je bila tekma prestavljena.

Pa še k dekletom – v avstrijskem državnem prvenstvu je vodilni Sankt Pölten s kapetanko slovenske reprezentance Matejo Zver iz Gornje Bistrice igral proti četrtouvrščeni ekipi Neulengbacha in zmagal 3:2. Zverova je igrala celo tekmo in v zadnjih vzdihljajih omenjenega obračuna prejela rumeni karto