V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

7 aprila 2021 Šport


Nogometaš Nafte 1903, drugoligaške ekipe iz Lendave, Mitja Novinić, je v Ljubljani pri dr. Vladimirju Senekoviću opravil operacijo levega kolenskega zgloba. Operacija je uspela, Mitja Novinič pa bo potreboval za rehabilitacijo približno mesec dni in bo po optimističnih napovedih na voljo trenerju Dejanu Dončiću v sredini meseca maja. Nogometaši Nafte ta čas trenirajo individualno na svojih domovih, znova pa se bodo zbrali v ponedeljek 12.aprila.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca pod taktirko Boruta Jarca, ki je na pripravah v Termah Čatež, bo namesto predvidenih dveh tekem odigrala samo prijateljsko tekmo proti reprezentanci Slovaške, ki bo v torek 13. aprila v Čatežu. Prva tekma v petek 9.aprila proti Srbiji je odpovedana zaradi koronavirusa v tej državi in je preložena na poznejši čas. Slovenske igralke se pripravljajo za jesenske kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023.

V drugem kolu mednarodnega teniškega turnirja Evropa U – 16 je bil v Novem Sadu Žiga Švec iz Murske Sobote, član Železničarskega teniška kluba Maribora, znova uspešen, saj je premagal Tudorja Vukomanovića iz Srbije s 6:3 in 7:5 ter se uvrstil v četrtfinale evropskega turnirja.

V letošnjem letu poteče štiriletni mandat organom Športne zveze Ljutomer, zato je v Ljutomeru v teku postopek evidentiranja kandidatov za 58. volilno sejo, ki jo načrtujejo za mesec maj oz. junij. Zbirajo kandidate za novega predsednika, člane predsedstva, člane nadzornega odbora in disciplinske komisije Športne zveze Ljutomer. Doslej je nalogo predsednika ljutomerske športne zveze uspešno opravljal Miroslav Rauter, podpredsednik pa je bil Branko Kristl. Rok za oddajo prijav na naslov športne zveze Ljutomer je sobota 10.april.