Domov

Šport

8 aprila 2021 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju Evropa U – 16 v Novem Sadu je Žiga Švec iz Murske Sobote osvojil tretjo zaporedno zmago, kar je njegova 13. mednarodna zmaga. 15-letni Švec je v četrtfinalu premagal Milana Ristova iz Črne Gore s 6:2 in 6:0 ter se uvrstil v polfinale med štiri najboljše igralce na turnirju. Žiga Švec je nastopil tudi v igri dvojic, kjer pa je v prvem kolu v paru s Slovencem Carlom Angelijem utrpel poraz proti poljsko-romunski dvojici David Lewandovski – Luca Preda s 7:5, 2:6 in 10:7.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, pa je v prvem kolu mednarodnega teniškega turnirja z nagradnim skladom 479.000 ameriških dolarjev v Charlestonu v Združenih državah Amerike po uri in 19. minutah izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Tokrat je Klepačeva v Charlestonu prvič po letu 2014 znova zaigrala skupaj s Hrvatico Darijo Jurak in izgubila proti kanadsko – ameriški dvojici Gabrieli Dabrowski in Asii Muhammad. Američanki sta slavili s 6:4, 3:6 in 10:5.

Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava, ki mu predseduje Franc Horvat – Meštrović, se je po potresu v Banovini na Hrvaškem odzvalo prošnji Stanka Preradovića, nekdanjega trenerja Nafte, za pomoč njegovemu matičnemu klubu – Gimnaziji Rujevac, ki nastopa v 2. županijski ligi. Lendavski nogometni trenerji so poslali na Hrvaško 15 kvalitetnih nogometnih žogo, predvsem za delo z mladimi nogometaši v tem klubu.