Domov

Šport

9 aprila 2021 Šport


V zaostali tekmi 27. kola v drugi nemški nogometni ligi je Würzburger Kickers, za katerega igra tudi Mitja Lotrič z Vaneče, v gosteh presenetljivo premagal Hannover z 2:1. Za zmagovalno ekipo Würzburger Kickersa je od 73. minuti igral tudi Mitja Lotrič, ki je v igro vstopil pri izidu 1:1. Po zmagi v gosteh je Würzburger sedaj na 18. mestu z 19.točkami, poraženi Hannover je na 10. mestu zbral 36 točk.

V Novem Sadu je mladi 15 letni Žiga Švec iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor, v polfinalu teniškega turnirja serije Evropa U – 16 končal svoje nastope. Slovak Michal Krajči je premagal Šveca, ki je bil četrti nosilec turnirja, v nizih s 6:4 in 6:3. Za Žigo je bil poraz usoden za nastop v finalu ter prvi po 13. zaporednih mednarodnih zmagah.

Poročali smo že, da slovenski strelci letos nastopajo v spremenjenem sistemu tekmovanja – namesto na turnirskih tekmah v dvobojih. Po dveh kolih kvalifikacijskih dvobojev je med pomurskimi ekipami s standardno zračno puško v prvi B državni ligi v B skupini najboljša ekipa Strelskega društva mesto Ljutomer z 12.točkami, v tej skupini je Jezero iz Dobrovnika četrto z dvema točkama. V A skupini so Gančani tretji s šestimi točkami, v C skupini pa so tekmovalci Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine s tremi točkami na tretjem mestu. Posamično je Mitja Černi iz Gančan zbral 54 točk, Sandra Kaučič 39 in Jan Nagy, oba iz Ljutomera, 38 točk. Nadaljevanje prvenstva je načrtovano 18. aprila.