Domov

Šport

10 aprila 2021 Šport


V 29.kolu prve turške nogometne lige je Istanbulspor premagal Tuzlaspor z rezultatom 2:1. Za Tuzlaspor je celo tekmo igral tudi nekdanji mladinski reprezentant Slovenije Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici je Istanbulspor na 6. mestu z 51.točkami, Tuzlaspor pa jih ima na osmem mestu 41.

Iz Ženskega odbojkarskega kluba Puconci smo dobili sporočilo, da je upravni odbor kluba za vadbo članske in kadetske ženske ekipe v svoje vrste ponovno povabil nekdanjega trenerja Sebastjana Lenarčiča. Novi – stari trener puconskih odbojkaric dobro pozna njihove odbojkarice, z mlado generacijo igralk pa želijo v Puconcih še bolje izkoristiti igralski potencial, kar bo tudi priložnost za nadgradnjo trenerske kariere Sebastijana Lenarčiča.

Istočasno s članskim tekmovanjem, o katerem smo poročali včeraj, so dve koli v državni ligi opravili tudi mladi strelci, ki letos prav tako nastopajo v spremenjenem sistemutekmovanja – namesto na turnirskih tekmah v dvobojih. Po dveh kolih med 26. mladinskimi strelskimi ekipami vodi Trzin s 40.točkami, strelci Murske Sobote so tretji s 24.točkami, Jezero iz Dobrovnika ima na petem mestu 19 točk, Turniščani na šestem so zbrali 17 in Tišinčani na desetem mestu 12 točk. Posamično v streljanju s standardno zračno puško med mladinci vodi Luka Lukič iz Trzina s 60.točkami, drugi je Jure Sočič iz soboškega društva ki ima 50 točk, šesti Tjan Kazar iz tišinskega društva, sedmi je Leon Režonja iz turniške ekipe in osmi Patrik Farkaš iz Strelskega društva Sobota – vsi imajo po 37 točk. Med mladinkami je sedma Brina Stanjko iz ljutomerskega strelskega društva in osma Lena Bakan Urisk, iz dobrovniškega društva, obe imata po 36 točk.