Domov

Šport

11 aprila 2021 Šport


Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da bo v skladu z vladnim odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki v trenutni epidemiološki sliki omogoča nadaljevanje tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih na državni, evropski in mednarodni ravni, tako za člane, mladince kot kadete, že v naslednjem tednu nadaljevala s tekmovanjem v Prvi ligi Telekom Slovenije. Državno prvenstvo v nogometu se bo tako z zaostalo tekmo 27. kroga nadaljevalo že v torek, ko bosta igrala Olimpija in Bravo, tekme 28. kroga Prve lige pa bodo odigrane 17. oziroma 18. aprila. Soboška Mura bo gostila Celje, natančnejše delegiranje pa bo znano v ponedeljek popoldan.Po evropskih zelenicah so se nadaljevala tuja nogometna prvenstva, na včerajšnjih srečanjih pa sta nastopila tudi dva kluba prekmurskih nogometašev. V ciprskem prvenstvu ki se je pred kratkim razdelilo v ligo za prvaka in ligo za obstanek sta v slednji nekdanja nogometaša Mure Filip Gačevski in Gregor Balažic iz Murske Sobote, z ekipo Paralimnija gostovala pri Apoelu in bila poražena z 1:0. Oba nogometaša sta odigrala vseh 90 minut srečanja. Apoel je trenutno v Ligi za obstanek na prvem mestu s 46-imi točkami, Paralimni pa na nevarnem predzadnjem mestu s 27-imi točkami.Tudi v Avstriji so odigrali tekme avstrijskega prvenstva in Lige za obstanek. Altach, katerega član je tudi Aljaž Casar iz Bakovec je na domačem igrišču premagal Sankt Pölten z 1:0. Aljaž Casar tokrat ni bil v kadru moštva, ki je trenutno na četrtem mestu šestčlanskega boja za obstanek.

V italijanski košarkarski ligi A2-sever so košarkarice odigrale tekme 26. kroga. Ekipa Udin, za katere nastopa Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, je gostovala pri ekipi Edelweissa Albina in dosegla novo prvenstveno zmago. Košarkarice iz italijanskega Vidma so bila boljše s 61:44 in po nepopolnem krogu začasno prevzele prvo mesto na prvenstveni lestvici. Tina Cvijanovič je odigrala 22 minut in v tem času dosegla 11 točk.

Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote je načrtovano motokros dirko za državno prvenstvo za 18. aprila v Mačkovcih odpovedalo. Epidemija koronavirusa tako pošteno kroji tudi usodo državnih prvenstev pod okriljem Avto moto zveze Slovenije. Odpovedana je bila prva načrtovana dirka v Prilipah pri Brežicah, zdaj pa je prišlo še do odpovedi druge dirke v Mačkovcih na Goričkem. V soboškem društvu upajo, da bodo lahko pripravili motokros prireditev 30. maja, ko je v Mačkovcih načrtovana pokalna dirka.

Na drugem spletnem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega kluba Poligram Maribor je v Štajerski kadetski ligi med 12 letniki sodeloval tudi Tian Mohar, učenec III. Osnovne šole Murska Sobota, sicer član Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote. Tian Mohar je med 22 šahisti v svoji starostni skupini zasedel sedmo mesto s 4,5 točkami, po dveh turnirjih pa je na solidnem četrtem mestu.