Domov

Šport

13 aprila 2021 Šport


Organizatorji Maratona treh src v Radencih so bili letos zaradi epidemioloških razmer že drugo leto zapored primorani odpovedati najstarejšo slovensko tekaško prireditev. Kljub temu pa radenski maraton ne bo ostal brez obeležitve, saj se tudi letos seli na splet in bo nadgradil lansko prvo virtualno različico. Letošnji udeleženci ne bodo hkrati stopili na maratonsko progo. Nanjo se lahko udeleženci odpravijo že danes in vsak dan do 15. maja zbirajo kilometre za skupni cilj – zbrati 40.075 km, kar predstavlja obseg ekvatorja, s čimer bi simbolično obkrožili svet. Ob doseženem cilju bo Radenska Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik postavila zeleno ali živo steno, ki pripomore k čistoči in kakovosti zraka, ki je osnova zdravega življenja, še posebej izrazito pa ga pri svoji aktivnosti potrebujejo tekači.

V Čatežu je v prijateljski mednarodni nogometni tekmi  slovenska ženska  reprezentanca v vetru in dežju premagala Slovaško s 5:0. Junakinja tekme je bila kapetanka  Mateja Zver iz Gornje Bistrice ,ki je bila v igri do 69. minuti in ta čas dosegla tri zadetke, po enega pa sta k zmagi prispevali še Pamela Begić in Lara Prašnikar.   Zverova je tako za reprezentanco dosegla že  37 zadetkov.  Za selekcijo Boruta Jarca in pomočnico Nuša Ladinek so  nastopile  tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci:  Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Kaja Karošec, Sara Makovec in prvič je zaigrala za člansko vrsto tudi Nina Kajzba. Iz ljubljanske Olimpije je igrala za reprezentanco tudi Manja Rogan iz Murske Sobote.

V 24. kolu poljske ekstra nogometne lige je Piast na domačem stadionu premagal Gornik iz Zabrz z 2:0.  Za Gornik je celo tekmo igral tudi Erik Janža. Na lestvici vodi Legia z 52, točkami, Piast je četrti s 37.točkami, Gornik pa jih ima na 8.  mestu 32.

V Švici  uspešno opravlja dve nalogi v badmintonu  petkratni slovenski prvak  32 letni Iztok Utroša iz Lendave, ki je igralec in trener Badmintonskega kluba Uzwill. V 5. kolu je Uzwill aktualni  švicarski državni prvak  v gosteh premagal  La Chaux de Fonds s 5:3. Iztok Utroša je k zmagi ekipe prispeval eno točko v igri dvojic z Ramonom Kropfom. V 6. kolu  je Uzwill premagal  še Union Tafers Fribourg prav tako s 5:3. V tem dvoboju je  k zmagi Utroša prispeval točko v paru z istim soigralcem. Na lestvici  švicarske prve lige vodi  Team Argovia, Badmintonski klub Uzwill  je trenutno na tretjem mestu.

Prekmurski nogometaš 17 letni Marcel Ratnik doma s Tišine, nekdanji nogometaš Mure je v Ljubljani podaljšal pogodbo z Olimpijo do 30.junija 2023.  Ratnik je bil s člansko ekipo Olimpije  že na pripravah  v Umagu in v Opatiji.  Zbral  pa je mladi Prekmurec  šest nastopov za slovensko reprezentanco U – 15 in devet za reprezentanco U – 16 in zdaj ima že 8 nastopov za reprezentanco U – 17.