Domov

Šport

9 junija 2017 Šport


V organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota je bilo včeraj pomursko prvenstvo v namiznem tenisu na katerem je sodelovalo 54 igralcev  petih pomurskih klubov. Med člani posamično je zmagal Damjan Zelko iz Sobote pred Damirjem Fotivcem iz Male Nedelje, tretje mesto pa sta si razdelila: Primož Gider  in Luka Norčič oba  iz Keme. Med članicami je postala pomurska prvakinja Ana Kovačec pred Nušo Vogrinčič obe iz Keme tretje mesto sta si razdelili: Anamarija Horvat  in Tjaša Dervarič iz Sobote. V ostalih kategorijah so zmagali; med veterani nad 50 let starosti  Jože Žekš  in do 50 let Robi Benkovič  oba iz Jelenovega hrama iz Beznovec. Med 18 letniki je zmagal Rok Smodiš, med 13 letniki Jure Smodiš oba iz Keme , md 10 letniki Eva Horvat iz Sobote in med 8 letniki Miha Belak iz Ljutomera. V  dvojicah sta zmagala: Damjan Zelko in Luka Norčič iz puconske Keme.

V češkem mestu Novy Bidžov  so uspešno  tekmovali mladi judoisti  Kluba borilnih veščin Lendava. Med 450. judoisti iz sedmih držav so Lendavčani tamkaj osvojili tri odličja. Med 11 letniki  je Veronika Horvat bila v svoji kategoriji druga,  Rok Mujdrica pa je osvojil tretje mesto. Med 15 letniki je Luka Denša osvojil tretje mesto.

Na finalu državnega prvenstva osnovnih šol v atletiki  so  v Žalcu   medalje osvajali tudi pomurski učenci osnovnih šol.  Med mlajšimi učenci je v teku na 60 metrov zmagal Anej Rudolf iz Stročje vasi v času 7:65  tretji  je bil Gal Skledar iz Bogojine v času 7:76. Med starejšimi učenci je bil v teku na 300 metrov   drugi Vito Štrakl iz Križevec v času   36,81 in v teku na 60 metrov  je bila Nina Kosi iz Križevec tretja v času: 8.10.

V zadnjem kolu prve Goričke lige v malem nogometu so novi prvaki Gornji Petrovci  visoko premagali Carioke iz  Markovec kar s 15:5. Druga na lestvici Lucova je bila boljša od  Stanjevec z rezultatom 8:6, tretji Neradovci pa so premagali Matjaševce s 7:4. V preostalem srečanju so bili Domanjševci boljši od Srebrnega brega iz Martinja s 7:0.

V drugi Gorički ligi malega nogometa  je nova prvakinja Pizzerija Kučan iz Križevec  utrpela poraz proti Dolencem s 7:3, drugi na lestvici Šulinci so  utrpeli poraz od Interja iz Doliča s 7:4 tretji Čepinci so bili prosti, v preostalem srečanju pa je Hajduk iz Adrijanec premagal Isyp Šalovce z rezultatom 8:0.