Domov

Šport

14 aprila 2021 Šport


V zaostali prvoligaški nogometni tekmi 27. kroga je bil včeraj v Stožicah lokalni derbi med Olimpijo in Bravom, ki se je končal brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Bravo je dosegel vodilni zadetek Žan Trontelj v 28. minuti, izid pa je izenačil Tim Max Elšnik v 36.minuti. Olimpija je tekmo končala z 10-imi igralci, saj je bil v 81. minuti izključen Jan Andrejašič. Prvenstvo v prvi ligi se bo nadaljevalo v petek 16. aprila, ko bo Mura ob 19.uri gostila aktualne državne prvake Celjane. Na lestvici prve ligi vodi Olimpija z 51.točkami, Maribor jih ima 49, Mura na tretjem mestu ima 45 točk, Celjani pa so na osmem mestu zbrali 27 točk.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovanj tudi v 2. slovenski nogometni ligi. Po vnovični, tokrat krajši prekinitvi sezone, se drugoligaši vračajo na zelenice 20. aprila, kar bo zadnji krog pred delitvijo prvenstva na Ligo za prvaka in Ligo za obstanek. Preden se liga razdeli na dva dela bodo Beltinci gostovali pri velenjskem Rudarju, nogometaši Nafte 1903 pa pri ptujski Dravi. Znan je tudi termin četrtfinalne tekma slovenskega nogometnega pokala med Nafto 1903 in ljubljansko Olimpijo, ki bo v Lendavi na sporedu 28.aprila.

Poročali smo že, da petkratni slovenski badmintonski prvak, 32 letni Iztok Utroša iz Lendave, uspešno igra v Švici za aktualnega prvaka Badmintonski klub Uzwill. Njegovo delo v klubu kot trenerja in igralca so uspešno ocenili tudi pri švicarski badmintonski zvezi. Utroša je iz pomočnika trenerja mladinske reprezentance U – 17 napredoval in zdaj prevzema tudi vodenje reprezentance U – 19. Od aprila 2021 je Iztok Utroša tako 30 odstotkov zaposlen pri švicarski badmintonski zvezi, kar je lepo priznanje za njegove dosežke.

Teniški klub Murska Sobota bo od sobote do ponedeljka na petih teniških igriščih pripravil odprto teniško prvenstvo Slovenije za mlade igralce stare do 16 let. Nastopilo bo skupno 40 igralcev in igralk iz celotne Slovenije. V ospredju zanimanja bo med 24 dekleti nastop državne prvakinje Anemarie Žnuderl, ob njej bosta iz soboškega kluba nastopili še Staša Šraj in Lana Križman Erlih. Med dečki, skupno jih bo 14, bo iz domačega kluba na turnirju v Murski Soboti nastopil Roko Kolmanič.