Domov

Šport

16 aprila 2021 Šport


Danes se v Lizboni na Portugalskem začenja tridnevno evropsko člansko prvenstvo v judu, na katerem sodeluje 360 judoistov iz 45 držav. Med 13 tekmovalci iz Slovenije je tokrat tudi Narsej Lacković iz judo sekcije ljutomerskega Partizana, ki bo nastopil v nedeljo, zadnji dan prvenstva v kategoriji do 90 kg. Lacković je na državnem prvenstvu v Novi Gorici osvojil naslov podprvaka in tam prejel tudi Kimono Roberta Rajha, kot najboljši borec v minuli sezoni v prvi slovenski ligi. Zaradi poškodbe na Portugalskem ne bo nastopil Adrian Gomboc iz Rakičana, ki je v kategoriji do 66 kg leta 2018 osvojil naslov evropskega prvaka v Tel Avivu in leta 2017 naslov evropskega podprvaka v Varšavi.

V Pančevu poteka teniški turnir evropske serije za igralce starostne kategorije U – 16, na katerem uspešno igra tudi Žiga Švec iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor. Švec je bil v Pančevu uspešen v prvem krogu proti Čehu Komstatu v nizih dvakrat s 6:1, v drugem kolu proti Vukomanoviču iz Srbije s 6:2 in 6:3 ter v četrtfinalu še proti Edinu Muhaliću iz Bosne in Hercegovine s 3:6, 7:5 in 6:2 ter se uvrstil v polfinale turnirja v Pančevu.

Jutri se bo po premoru nadaljevalo prvenstvo v 2. slovenski odbojkarski ligi. Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo ob 16. uri gostovali pri Kostanjevici na Krki, v 2. ženski odbojkarski ligi vzhod pa bodo odbojkarice lendavske Muranie ob 18-ih gostovale v Vuzenici pri S-Volleyu. Tudi v nedeljo bodo na delu odbojkarji Panvite Pomgrada in sicer v mlajših kategorijah. Ob 10.-ih se bo v Murski Soboti v telovadnici osnovne šole I začel še tretji državni turnir prve lige v odbojki za mladince. Soboška ekipa se bo v Murski Soboti pomerila najprej proti ravenskemu Fužinarju, v zadnji tekmi pa bo igrala še proti mladim vrstnikom iz Braslovč. Na turnirju bosta še dvoboja med Fužinarjem in Merkurjem iz Maribora ter Mariborom in Braslovčami.