V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport

19 aprila 2021 Šport


V 8. kolu  prve švicarske članske lige v badmintonu je Uzwill, kjer vlogo igralca in trenerja opravlja nekdanji slovenski reprezentant in petkratni državni prvak Iztok Utroša, premagal Lausano s 6:2. Utroša je k uspehu prispeval eno zmago in sicer v igri dvojic skupaj z Ramonom Kropfom. Po nepopolnem 8. kolu je Uzwill v švicarskem prvenstvu na drugem mestu.

Minuli konec tedna se je nadaljevalo prvenstvo v 1.slovenski ženski nogometni ligi, kjer so nogometašice odigrale tekme 16.kroga tekmovanja. Igralke ŽNK Pomurje so v gosteh premagale Ajdovščino z neverjetnih 18:0, pri čemer so največ zadetkov za Pomurje dosegle: Kaja Korošec 6 ter Sara Makovec, Nina Kajzba in Špela Kolbl po tri zadetke.

Na teniških igriščih  v Murski Soboti poteka od  petka dalje 3. odprti turnir Slovenije  za igralke in igralce starostne kategorije U – 16. Pri dekletih je bila v četrtfinalu nepričakovano poražena prva nosilka turnirja Anemari Žnuderl iz Murščaka, članica Teniškega kluba Murska Sobota. Državno prvakinjo Žnuderlovo je premagala Zala Vnuk iz Ljubljane v nizih z 2:1.

Na drugi  dvodnevni tekmi za slovenski pokal s puško šibrenico je med 30 strelci  na Pragerskem zmagal Žan Šfiligoj  iz Trap kluba Brda. Na drugo mesto se je uvrstil Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona in na tretje Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote. Med ostalimi pomurskimi strelci je bil Rene Maček  11., Denis Pojbič 14. in Evgen Pap 16, vsi iz soboškega društva. Pri mladincih je zmagal Rene Maček iz Štefana Kovača Murska Sobota. 

Na  kvalifikacijskem  turnirju za atletski pokal Slovenije v Šentjurju je med pionirkami U- 16  Klara Janža  zmagala v teku na 300 metrov  z osebnim rekordom 42,67. Četrta mesta so iz Atletskega kluba Pomurje osvojili Dunja Ana Colombo v teku na 100 metrov ter Tvit Trajbarič in Lara Horvat v teku na 600 metrov. Tekmovali so tudi atleti Pomurskega atletskega društva Goričko in osvojili tri medalje. Pri pionirkah do 16. let je Katarina Erjavec z osebnim rekordom zasedla drugo mesto, v članski konkurenci je bil v teku na 100 metrov drugi Niko Forjan, tretji pa Gal Skledar.