Domov

Šport

20 aprila 2021 Šport


V zaostalem srečanju 5.kola 1. slovenske namiznoteniške lige za člane so igralci puconske Keme v Lučah premagali Savinjo z rezultatom 5:4. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar, po enkrat pa Damjan Zelko in Luka Norčič, ki je dobil odločilni dvoboj za zmago pri rezultatu 4:4.

V 3. kolu prve slovenske A lige v streljanju s standardno zračno puško so bili doseženi naslednji rezultati: Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče – Kamnik 6:0, Črenšovci – Olimpija 0:6, I. Pohorski bataljon Ruše – Murska Sobota 4:2 . V prvi B ligi z zračno puško pa so bili doseženi naslednji izidi: Gančani – Postojna 1:5, Jezero Dobrovnik – Celjska četa Mala Breza 5:1, Koloman Flisar – Mrož Velenje 6:0. Med posamezniki je bil najboljši v prvi B ligi Mitja Černi iz Gančan, ki je na petem mestu.

V 3. kolu prve slovenske lige v streljanju z zračno pištolo so strelci Jožeta Kerenčiča iz Miklavža premagali strelce Štefana Kovača iz Turnišča s 6:0. V prvi B ligi z zračno pištolo je Trbovlje premagalo strelce Murske Sobote s 6:0.

V prvi slovenski košarkarski ligi za članice je bila Cinkarna Celje boljša od Tosame Ledite iz Domžal z 91:31. Za Celjanke je igrala tudi Baža Čeh iz Rakičana in v 25. minutah prispevala k zmagi Celja 8 točk.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je po tekmah 28.kola v prvi slovenski nogometni ligi po rdečemu kartonu Staniši Mandiću, ki se je po devetih mesecih po poškodbi vrnil na igrišče na tekmi: Mura – Celje, in zaigral tri minute, podelil kazen prepovedi igranja treh tekem. Sodnik Amir Sagrković iz Vrhnike je svojo nalogo na tekmi opravil slabo, saj je povsem mirno tekmo zaključil z devetimi rumenimi in enim rdečim kartonom. Mura bo morala zaradi tega v blagajno Nogometne zveze Slovenije prispevati še plačilo v višini 360€ denarne kazni.

Spletni portal prva liga.si je objavil najboljšo enajsterico 28. kola v prvi slovenski nogometni ligi. Med najboljše igralce 28. kola je bil uvrščen tudi kapetan Mure Matic Maruško, ki pa bo moral na naslednji tekmi zaradi četrtega rumenega kartona počivati.

Zadnji dan evropskega prvenstva v judu, ki je v portugalsko Lizbono privabilo 359 tekmovalcev iz 46 držav je med člani v kategoriji do 90 kg natopil tudi Narsej Lackovič, član judo sekcije ljutomerskega Partizana. Lacković je v prvem dvoboju premagal Persoglia iz San Marina, v drugem kolu pa je utrpel poraz proti Nizozemcu Sminku. Ob koncu je bil uvrščen na 9. mesto. Izjemne so bile na prvenstvu Slovenke, ki so osvojile tri medalje in sicer eno zlato, eno srebrno, in eno bronasto. Prekmurski judoist Adrijan Gomboc iz Rakičana zaradi poškodbe ni nastopil na prvenstvu.