Domov

Šport

21 aprila 2021 Šport


Na prvih letošnjih kasaških dirkah v Bergsåkerju na Švedskem je nastopil tudi slovenski rekorder za leto 2020, 5-letni Frodo S, katerega lastnica je Marjeta Slana, rejec pa Branko Slana in je član Kasaškega kluba Ljutomer. Frodo S je na Švedskem pri vozniku Goopu Bjőrnu tekel na 2140 metrov dolgi progi kilometrski čas 1:12, kar je bilo dovolj za tretje mesto.

V 15. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 iz Lendave v gosteh premagala ptujsko Dravo s 5:4, čeprav je Drava vodila z 2:0 in 3:1. Za Nafto pod taktirko trenerja Dejana Dončiča so dosegli zadetke: Stjepan Oštrek dva, ter Žiga Živko, Bence Szabo in Nermin Haljeta po enega. Na lestvici je Nafta 1903 četrta z 28.točkami in se bo v nadaljevanju borila v ligi osmerice za prvaka.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci pod taktirko trenerja Radovana Karanoviča so v 15.kolu 2. slovenske lige gostovali v Velenju in premagali Rudar z 1:0. Zmagovi zadetek je dosegel hrvaški napadalec Jakov Katuša. Na lestvici so Beltinčani na 11. mestu s 16.točkami in se bodo v nadaljevanju prvenstva borili v skupini ekip za obstanek v ligi.

Igralci Merkurja v Mariboru niso dovolili odbojkarski ekipi ACH Volley, da v tretji tekmi že osvoji 18. naslov državnega odbojkarskega prvaka. ACH Volley je namreč prvi dve tekmi dobil , tokrat pa so bili Mariborčani boljši s 3:2 in izid zmanjšali na 2:1. Član ljubljanske ekipe je tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki tokrat ni dobil priložnosti za igro. Četrta tekma bo na programu v petek v Ljubljani.

Tudi mladi slovenski strelci so imeli tretje kolo v državni ligi mladih. V tretjem kolu posamično s standardno zračno puško je bil med mladinci Jure Sočič tretji, Patrik Farkaš, oba iz Murske Sobote pa četrti. Na osmo mesto se je uvrstil Leon Režonja iz turniškega strelskega društva. Moštveno, kjer lahko ekipo sestavljajo mladinci in mladinke, je Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar bila druga, Jezero iz Dobrovnika je bilo sedmo, Ljutomerčani pa deveti. Na prvem turnirju kadetov je s puško zmagal Tim Koren iz Turnišča, drugi je bil Aljaž Novak s Tišine in tretji Milan Galambos iz petišovskega Coala. Moštveno so bili strelci Štefana Kovača peti.