V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

25 aprila 2021 Šport


V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke Beograd – Banja Luka je na 124, 9 km dolgi progi med Bijeljino in Vlasenico med 146. kolesarji tekmoval tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta. Žiga Horvat je v močni mednarodni konkurenci zasedel 58.mesto.

V Italijanskem košarkarskem prvenstvu A2 – sever so Udine za katero nastopa Tina Cvijanovič iz Murske Sobote z zmago končale redni del sezone in so po nepopolnem rednem delu trenutno na prvem mestu lestvice. Košarkarice iz Vidma so bile boljše s 62:38 proti Schiavonu Ponzanu, soboška košarkarica pa je v 25-ih minutah dosegla 12 točk in bila druga strelka svoje ekipe.

V Celju poteka finalni turnir slovenskega pokala v košarki za članice. V prvi polfinalni tekmi je Cinkarna Celje z Blažo Čeh iz Rakičana premagala ljubljansko ježico z 86:48 in se uvrstila v finale, kjer jih čakajo košarkarice kranjskega Triglava. Blaža Čeh je v 18. minutah srečanja za Celjanke dosegla sedem točk.

V soboto so bile odigrane tri tekme 30. kola v prvi slovenski nogometni ligi. Bitka za vrh lestvice je zelo huda, saj Mura s tekmo zaostanka ni več na tretjem, ampak na četrtem mestu, saj jo je po včerajšnji zmagi za točko prehitelo Domžale. V soboto so bili doseženi naslednji rezultati: Bravo – Maribor 0:1, Domžale – Celje 3:1 in Koper, za katerega je igral tudi Dare Vršič, – Gorica 0:0. Na lestvici vodi Olimpija s 57. točkami, Maribor jih ima 53, Domžale 47, na četrtem mestu ima Mura s tekmo manj 46 točk. Danes ob 17.15 bo v Murski Soboti Mura gostila vodilno Olimpijo, tekmo pa bomo z javljanji spremljali na Murskem valu. V 16.kolu v 2. slovenski nogometni ligi je v ligi za obstanek Klima Tratnjek Beltinci na domačem igrišču igrala proti ekipi Brda 1:1. Zadetek za Beltinčane je dosegel Mitja Mauko. Nafta 1903 je v ligi za prvaka gostovala pri Brežicah in utrpela poraz s 3:1. Edini zadetek za Nafto 1903 je dosegel Nermin Haljeta.Včeraj so bili na delu tudi trije pomurski nogometaši na evropskih nogometnih zelenicah. V poljskem prvenstvu je Erik Janža iz Puževec z Gornikom iz Zabrza na domačem igrišču izgubil prozi Wisli iz Plocka z 2:0. Janža je kot standardni član prve enajsterice odigral celotno srečanje.V Avstriji je Altach v Ligi za obstanek med prvoligaši na domačem igrišču igral s Hartbergom 2:2, Aljaž Casar iz Bakovec pa ni dobil priložnosti za nastop v ekipi Altacha. V cirpski Ligi za obstanek med prvoligaši je Paralimni Gregorja Balažica iz Murske Sobote v izjemno zanimivem srečanju igral 3:3 proti ekipi Nea Salamisa. Gregor Balažic je že v 12. minuti prejel rdeči karton, nakar so gostje povedli s 3:0, domačini pa so v drugem polčasu izenačili na 3:3 in osvojili točko. Za Paralimni je branil tudi nekdanji vratar Mure Filip Gačevski.

V 14. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je Sankt Pölten premagal Insbruck z rezultatom 6:0. En zadetek je k uspehu avstrijskih državnih prvakinj dodala tudi kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver, doma iz Gornje Bistrice.

V Radovljici je bilo državno atletsko prvenstvo v mešanih štafetnih tekih, kjer so se atleti obeh pomurskih klubov odlično odrezali. V mešani štafeti je pri pionirkah na 100, 200, 300 in 400 metrov zmagala ekipa Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote v postavi: Nela Gerič, Zala Matjašec, Katarina Erjavec in Marija Lucija Rengeo z novim državnim rekordom 2:33,65. Tretja je bila štafeta Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v postavi: Lana Poredoš, Dunja Ana Colombo, Klara Janža in Lara Horvat. Med mlajšimi mladinci na 4 x 100 metrov je bila tretja štafeta Pomurskega atletskega kluba Goričko v postavi: Gal Skledar, Niko Forjan, Nina Gerič in Maruša Erjavec.V Radovljici je bilo tudi kvalifikacijsko tekmovanje za Atletski pokal Slovenije za mladince in člane. Najbolje se je odrezal med mlajšimi mladinci Niko Forjan, član Pomurskega atletskega Goričko, ki je zasedel prvo mesto v teku na 300 metrov in tretje mesto v teku na 100 metrov. Med pionirkami U – 16 je bila v teku na 100 metrov druga Klara Janža. Med članicami je bila v teku na 100 metrov tretja Natalija Pavlinjek in četrta Zala Janža, vse iz Atletskega kluba Pomurje.

V Ormožu je bilo 2. kolo prve državne lige vzhod v streljanju s puško šibrenico. Med sedmimi ekipami je Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote brez Boštjana Mačka zasedlo četrto mesto v postavi: Evgen Pap, Franc Gumilar in Marko Miljevič s 178 zadetki. Športno strelsko društvo Gornja Radgona v postavi: Milan Pelcl, Milan Svetec in Stanislav Rojko pa je bilo peto s 176. zadetki. Posamično je bil v prvi ligi Evgen Pap tretji, Franc Gumilar drugi in Marko Miljevič sedmi, v drugi ligi je zasedel četrto mesto Stanislav Rojko.

V 8. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Športno društvo SU iz Novega mesta premagalo puconsko Kemo s 5:1. Edino zmago za Kemo je osvojil Tomaž Pelcar. Maribor je premagal Kajuh Slovan s 5:1, za Mariborčane je dvakrat zmagal Tomaž Roudi iz Črenšovec. InterDiskont z Raven je bil v gosteh boljši od Savinje s 5:2; za Korošce je dvakrat zmagal Mitja Horvat iz Puconec.

V 1. slovenski ženski namiznoteniški ligi je Kema včeraj odigrala dve srečanji. Dopoldne je v Vrtojbi v zaostalem srečanj izgubila s 5:4 proti Lektriki. Izkazala se je Ana Kovačec s tremi zmagami, Staša Matis je dodala eno. Puconske igralke so popoldne igrale še srečanje 8. kroga v gosteh in premagale Logatec s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Blažka Harkai in Ana Kovačec ter enkrat Staša Matis.V prvem kolu 2. slovenske namiznoteniške lige je II. ekipa Keme v gosteh premagala Melamin iz Kočevja s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Nino Šegula in Jure Smodiš ter enkrat Jan Lipič. V drugem srečanju je bil Rakek boljši od II. ekipe Keme s 5:0. Ekipa Sobote je v Kočevju premagala Melamin s 5:3. Za Soboto, ki je nastopila brez Bojana Ropoše, je trikrat zmagal Miha Jamšek ter dvakrat Gregor Kocuvan. V drugem dvoboju je bil Rakek boljši od Sobote s 5:1, eno zmago za Soboto je osvojil Miha Jamšek.

V 7. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada premagala National Žirovnico s 3:0. V 8. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice pa je Slovenj Gradec premagal Muranio iz Lendave s 3:0.