Domov

Šport

26 aprila 2021 Šport


Nadaljevalo se je tudi prvenstvo v 1. slovenski ženski nogometni ligi, kjer so odigrali tekme 17. kroga. Aktualna prvakinje, nogometašice ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so prišle do nove zmage in sicer so v Bratoncih premagale Cerklje z 9:0. Za Pomurke so dosegle zadetke: Špela Kolbl 4, Kaja Korošec 3 ter Sara Makovec in Nina Kajzba po enega.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti so nastopili tudi člani Kasaškega kluba Ljutomer. V drugi dirki na 1800 metrov dolgi progi je zmagal »Don Saxo« na vajetih Janka Sagaja s kilometrskim časom 1:16,4, na tretje mesto se je v isti dirki uvrstil »Prime MS« na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:16,8.

V odločilni, peti finalni tekmi za naslov članskega državnega prvaka v odbojki so v Mariboru odbojkarji Merkurja premagali favorizirani ACH Volley iz Ljubljane in po zmagi s 3:2  osvojili tretji naslov v zgodovini mariborske odbojke. Za ACH Volley je na finalni tekmi vmes igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki pa je tako po 17-ih dosedanjih naslovih ACH-ja letos ostal brez državnega naslova. 

V Celju je bil zaključni turnir slovenskega košarkarskega pokala za članice. V finalu je Cinkarna Celje premagala  kranjski Triglav s 83:49 in osvojila 15. naslov pokalnih prvakinj.  V celjski ekipi se je naslova veselila tudi Blaža Čeh iz Rakičana, ki je  v finalu dosegla 10 točk.

V zaostali tekmi 6. kroga 1.slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema v Puconcih včeraj s 5:1 ugnala Arrigoni. Za Pucončane sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, eno zmago pa je prispeval še Luka Norčič. Zaostalo tekmo so odigrale tudi članice Keme v 1.slovenski namiznoteniški ligi. Tudi dekleta so nastopila proti izolskemu Arrigoniju, a so bila poražena s 5:2. Za Pucončanke sta po eno zmago prispevali Staša Matis in Ana Kovačec.V vnaprej odigranih tekmah 2.kroga 2. slovenske namiznoteniške lige je Kema s 5:4 izgubila proti Iliriji. Za Pucončane je Jure Smodiš zmagal 3x, enkrat pa Nino Šegula. Na drugi tekmi je bila ljubljanska Vesna boljša od Keme s 5:0. Nastopili so tudi igralci Sobote, ki so izgubili proti Vesni s 5:0 in zatem še proti Iliriji s 5:1. Edino zmago za Soboto proti Iliriji je prispeval Miha Jamšek.

V Ljubljani se je včeraj začel teniški turnir za dekleta starostne kategorije U – 18. Anemarie Žnuderl, članica Teniškega kluba Murska Sobota, je bila v prvem kolu prosta, v drugem pa je premagala Karin Dobernot iz Triglava z 2:1 in se uvrstila v četrtfinale turnirja v Ljubljani, kjer nastopa eno kategorijo višje od svoje starostne skupine.