V etru
Mijmo grede
Domov

Šport

27 aprila 2021 Šport


Na mednarodni kolesarski dirki Beograd – Banja Luka je v 4. etapi, dolgi 163,5 km, prekmurski kolesar Žiga Horvat iz Dankovec med 144 kolesarji zasedel 105.mesto, v skupni uvrstitvi pa je Žiga Horvat, član novomeške Adrie Mobil, zasedel 84. mesto. V ekipni konkurenci je ekipa Adrie Mobila med 24.ekipami zasedla 12. mesto.

V drugem kolu ameriške nogometne lige MLS v kateri nastopa 13 ekip je prvič zmagala ekipa Austina FC, ki je bila v gosteh boljša od ekipe Colorado Rapids s 3:1. Za ekipo Austina FC je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, nekdanji igralec Maribora in to je bila njegova prva zmaga. Na lestvici je Austin FC med 13. ekipami na 8. mestu s tremi točkami.

V Mariboru so bile reprezentančne priprave najboljših slovenskih karateistov, sočasno pa je bila tam na sporedu tudi prva pokalna tekma v katah. Nejc Sterniša iz Lomanoš pri Gornji Radgoni je na izbirni tekmi za nastop na članskem evropskem prvenstvu, ki bo od 19. do 23. maja v Poreču, premagal nekdanjega klubskega sotekmovalca Blaža Klobaso iz Karate kluba Gornja Radgona. Sternišo čaka sicer letos od 20. do 28. avgusta v Tampereju na Finskem še evropsko prvenstvo za kadete, mladince in člane do 21 let starosti. Na pokalnem tekmovanju karateistov v Mariboru so bili uspešni tudi radenski karateisti pod vodstvom trenerja Branka Krambergerja in dosegli nekaj odličnih uvrstitev v borbah. Med kadeti je v kategoriji do 52 kg zmagal Alen Tratnik, Žak Lipič pa je bil v kategoriji do 57 kg tretji. V mladinski konkurenci je bil drugi v kategoriji do 76 kg Nejc Skotnik, mladinka Taja Hraščanec pa je bila tretja v kategoriji do 59 kg. Med člani do 21 let starosti je v kategoriji nad 75 kg zmagal Aleks Klobasa, v kategoriji do 67 kg pa je zmagal Niklas Tamše, vsi iz Karate kluba Radenci.

Od ponedeljka do četrtka na Otočcu pri Novem mestu potekajo priprave slovenskih namiznoteniških reprezentanc. V ženski kategoriji so zbrane vse najboljše slovenske igralke od kadetinj do članic, na pripravah pa sodelujejo tudi varovanke trenerja Mirka Ungerja iz Namiznoteniškega kluba Kema iz Puconec in sicer pri mladinkah Blažka Harkai ter pri kadetinjah Ema Crnkovič in Živa Dogar V moški kategoriji so zbrani reprezentanti kadetov, mladincev in mlajših članov, med njimi pa sta pri mladincih iz puconskega kluba tudi Jure Smodiš in Nino Šegula. Priprave vodita selektorica Vesna Ojstršek in reprezentančni trener Miroslav Tokič.

V četrtfinalu teniškega turnirja starostne kategorije U – 18 je v Ljubljani Anemari Žnuderl doma iz Murščaka, članica Teniškega kluba Murska Sobota, igrala proti prvi nosilki  turnirja in dve leti starejši igrali Hani Bečirović Novak, članici Železničarskega teniškega kluba Maribor, ter bila poražena dvakrat v nizih s 6:2. Žnuderlova, ki je državna prvakinja v kategoriji U – 16,  je tako ostala brez polfinala.