Domov

Šport

29 aprila 2021 Šport


V sredo sta bili odigrani še dve preostali nogometni tekmi slovenskega nogometnega pokala Pivovarne Union. V popoldanski tekmi je na Ptuju Koper z Daretom Vršičem nekdanjim igralcem Mure  premagal drugo ligaško ekipo Drave z 2:0.  V večerni tekmi  je Olimpija z veliko težavo po 120 minutah igre , kar pomeni po dveh podaljških po 15 minut,  zlomila odpor drugo ligaške  Nafte 1903  lanske pokalnega podprvakinje Nafte  in zmagala z 1:0. Zmagoviti zadetek za Olimpijo je dosegel Andreas Vombergar v 111. minuti tekme. Ljubljančani so igrali od  93.minute brez izključenega  Radivoja Bosića. Nafta 1903 je v 112. minuti preko kapetana  Žige Živka sicer dosegla zadetek a ga je sodnik Slavko Vinčič zaradi nedovoljenega položaja razveljavil.

V polfinalni tekmi slovenskega odbojkarskega pokala za člane je  ACH Volley iz  Ljubljane v Črnučah  premagal Salonit Anhovo s 3:0, ki je bil v četrtfinalu boljše od soboške Panvite Pomgrada s 3:0. Pri  ACH Volleyju je Božidar Vučičević dosegel 15 točk, pri Salonitu Anhovem pa sta se  odlikovala: Fran Peterlin in  Matic Vrtovec z 12.točkami. Za zmagovalno ekipo ACH Volleja je v tretjem niz igral tudi  Uroš Pavlović iz Murske Sobote. Finalna tekma za pokalnega prvaka bo v petek ob 18. med ACH Volleyem in Calcitom Volleyem iz Kamnika.

Strelska zveza Slovenije je objavila vrstni red mladih strelcev po 4. mladinskem in 2. kadetskem državnem turnirju.  Med kadeti je po drugem turnirju z zračno puško na prvem mestu  Tim Koren iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča s 56.točkami, tretji je Milan Galamboš iz Športno strelskega društva Coal Petišovci s 45.točkami., četrti pa je trenutno s 43.točkami Aleš Novak iz Kolomana Flisarja s Tišine V moštveni konkurenci pa so med 20. ekipami Turniščani četrti, Gančani pa so na 12. mestu.Po 4. kolu v mladinski državni strelski ligi je med pomurskimi strelci Jure Sočič iz soboškega društva  z 98.točkami tretji, Leon Režonja iz Turnišča ima na četrtem mestu 77 točk in Patrik Farkaš iz soboškega društva je na 6. mestu zbral 76 točk. Med mladinkami je po 4.kolu peta Stajnko Brina iz Ljutomera z 78 točkami, deveta pa je Lena Bokan Urisk iz Dobrovnika z 58.točkami. Moštveno so strelci Murske Sobote na tretjem mestu s 55.točkami in dobrovniško Jezero ima na petem mestu 39 točk. Z zračno pištolo med mladinci  je  Timotej Plahut iz Murske Sobote s 55.točkami na devetem mestu.