Domov

Šport

11 junija 2017 Šport


Na 7. mednarodnem plavalnem mitingu v Varaždinu so se odlično odrezali člani Plavalnega kluba  Zdravilišče Radenci. Brina Mauko je zmagala na 50 metrov hrbtno, Domen Bogdan pa je zmagal na 50 metrov prsno, slednji je osvojil še srebrno medaljo na 50 metrov hrbtno. Največ medalj  v Varaždinu je  osvojil Grega Ritonja, ki je bil drugi na 50 metrov delfin in 50 metrov hrbtno, tretji pa v disciplini 50 metrov prsno, Staša Korpič je bila  druga na 50 metrov prosto in tretja na 50 metrov prsno. Do tretjega mesta je v Varaždinu priplavala tudi  Maja Nemec  v disciplini 50 metrov hrbtno.

Na mednarodnem plavalnem mitingu v Lentiju na Madžarskem je za ekipo Lentija uspešno plavala tudi Eszter Horvath iz Lendave.  Horvathova je bila druga v disciplini 100 metrov hrbtno ter tretja v disciplinah 100 metrov prsno in 133 metrov mešano.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu  je bil včeraj prvi dan drugega mednarodnega strelskega Grand prixa  Murske Sobote v  streljanju na glinaste golobe. Med 32 strelci iz Slovaške, Madžarske in Slovenije je imel prvi dan, po treh serijah,  najboljši rezultat Tomaž Blazinšek iz Ormoža z 68. zadetki, na drugem mestu pa je bil Hegy Norber iz Madžarske s 66. zadetki, na tretjem mestu sta bila Denis Vatovec iz Vrhnike in Matjaž Lepen iz Kungote s 63. zadetki. Med soboškimi strelci je bil deseti Denis Pojbič s 56.zadetki. Med mladinci sta bila najboljša s 63. zadetki: Rene Maček in Milan Nahtigal iz Ormoža.

Na 29. mednarodnem atletskem mitingu v Kranju za Vučkov memorial  so bili uspešni tudi pomurski atleti. Med članicami je v teku na 400 metrov zmagala Anja Benko v času 54,84, v teku na 800 metrov pa je bil Aleš Zver v času 1:53,26 drugi. Med mlajšimi mladinkami je bila v teku na 100 metrov druga Ria Grof v času 12,47. Med pionirji je bil Maj Janža v teku na  600 metrov  drugi v času 1:29,74, v skoku v daljino med pionirji pa je bil Niko Forjan drugi s preskočenimi 489 centimetri in drugi v teku na 60 metrov v času 8,38.

V Keszthelyu ob Blatnem jezeru  je na 10. mednarodnem  teku  med 113.tekači iz  Madžarske in Slovenije na 5 km dolgi progi  zmagal Andrej Gazdag  iz Lendave v času 19,22.  Andrej Gazdag  je bil  peti še v teku na 10,55 km v času 47,08.

Večetnično kulturno, izobraževalno , turistično in športno društvo Bakovci je  v  domačem športno rekreacijskem centru   včeraj   pripravilo tradicionalni Bakovski tek, ki se  je točkoval  za pomurski pokal na njem pa je skupno teklo 82 tekačev.  V glavnem teku na 8,5 km dolgi progi je v Bakovcih  med člani zmagal Matej Gider iz Rogašovec pred Iztokom Fistrom iz Bakovec, ki je tekel za ekipo Propad Ingeniring tretji pa je bil Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenske V ženski konkurenci je na 4,3 km dolgi progi  med članicami zmagala Klavdija Celec iz Večeslavec, drugi je bila Jožefa Antolič iz Ormoža in tretja Anemary Puhan iz Kuštanovec.  V rekreativnem teku  na 1500 metrov dolgi progi je med člani zmagal Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci pred Tvitom Trajbaričem iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je zmagala: Klementina Kojek iz Večetničnega kulturnega ,izobraževalnega,  turističnega in športnega društva Bakovci.

V mlajših kategorijah pa so v Bakovcih  zmagali med dečki: Gal Kardoš iz Vrtca Krog ,Rene Bačič , Maj Babič oba iz Puconec  Tilen Pajnhart iz Osnovne šole II Murska Sobota, Gal Čizmazija in Aljaž Frühvirt oba  iz Bakovec Med deklicami  so  zmagale: Zala Kreft od Svetega Jurija, Soraya Frühvirt iz Bakovec, Lara Bertlanič iz Puconec, Lara Horvat iz Atletske šole Vitko ter Živa Horvat  in Melanie  Kuhar obe  iz Bakovec.

Na 8. večernem teku čez Ptujski grad je na dveh progah  na 5,7 in 10 km teklo 335 tekačev. Na krajši razdalji 5,7 km dolgi progi je Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci  zasedel drugo mesto.

Ženski nogometni klub Teleing GMT Beltinci in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota sta v Bratoncih pripravila dvodnevni festival nogometa za mlade v štirih kategorijah na katerem je sodelovalo okrog 500 mladih nogometašev.  Včeraj prvi dan nogometnega festivala je med 9 letniki  zmagala Radenska Slatina pred soboško Muro , puconsko Kemo in 8 letniki Mure. Med 13 letniki je zmagal Aluvar Gančani pred Muro, tretji je bil Vipoll iz Veržeja in četrta Kema.

V Mariboru je bilo prvo tekmovanje  parov na akrobatski stezi na mali prožni ponjavi. Članici Društva za športno rekreacijo Murska Sobota Maša Fartelj in Ema Horvat  sta v super finalu v absolutni kategoriji zasedli tretje mesto.

Na državnem kolesarskem prvenstvu v vožnji na čas ,kar je bilo sočasno tudi kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev na svetovno prvenstvo v vožnji na čas med Ljubljano – Domžalami in Ljubljano v dolžini 21 km so tekmovali tudi člani Športnega društva Team turbo Tropovci. Med amaterji se je na peto mesto uvrstil Klemen Polajnar, med masterji »B« je bil 11. ti Goran Salavec, med masterji »C« se je na 5. mesto uvrstil Dušan Hajdinjak in na 11. mesto Dominik Ketiš. Med masterji »C« pa je bil Radovan Rac sedmi.

Na prvem teku na razgledni stolp Vinarium v Lendavskih Goricah je na 53,5 metrov visok stolp z 240 stopnicami  sodelovalo  51 tekačev. V moški konkurenci sta bila zmagovalca: Rene Sluga in Peter Korez in v ženski Nina Malačič in Marta Horvat, žal   so organizatorji razpolagali samo z imeni in priimki. Med znanimi športniki je tekla tudi hitrostna rolerka Tadeja Donko iz Lendave ,ki je bil med ženskami  uvrščena na tretje mesto.