Domov

Šport

30 aprila 2021 Šport


V četrtek sta bili odigrani dve ženski polfinalni tekmi slovenskega nogometnega pokala. V Bratoncih so Beltinčanke premagale Krim kar z 10:0. Za Nono Pomurje je Lucija Kos dosegla tri in Sara Makovec po dva zadetka. Po en zadetek so k zmagi prispevale še: Tjaša Nemec, Nina Kajzba, Luana Zajmi, Špela Kolbl in Noele Vilčnik. Na drugem srečanju so bile igralke Olimpije uspešne na gostovanju v Mariboru proti Taboru s 5:0. Za Olimpijo sta igrali tudi Prekmurki Manja Rogan in Anja Prša, ki je dosegla tudi en zadetek. Finale ženskega pokala bo predvidoma 25.maja v Kopru.

 V 34. kolu ciprske nogometne lige je Paralimni dosegel pomembno zmago proti Pafosu z 2:1. Za Paralimni sta igrala tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote in nekdanji vratar Mure Filip Gačevski. Na lestvici je zdaj Paralimni na 12. mestu z 32. točkami, Pafosu pa je na 7. mestu z 48.točkami.

Na Brdu pri Kranju je bil žreb parov za polfinale slovenskega pokala Pivovarne Union. Polfinalni pokalni tekmi bosta 12.maja, ko bosta srečanji: Celje – Koper in Domžale – Olimpija. Finale bo na programu v Kopru 25. maja.

Na Kodeljevem je bilo odprto teniško prvenstvo v starostni kategoriji U – 18 na katerem je zmagal Vid Buzeti iz Tropovec, član Teniškega kluba Ptuj. Buzeti, ki je bil šesti nosilec, je v polfinalu premagal Joba Japlja iz Medvod z 1:6 , 6:1, 6:3 , v finalu pa je bil Buzeti boljši še od Nikole Puntariča iz Brežic s 6:1, 1:6 in 6:0. Za Vida Buzetija je bila to prva turnirska zmaga po leta 2015 pod okriljem Teniške zveze Slovenije, ko je na igriščih Železničarskega teniškega kluba Maribor zmagal v starostni kategoriji dečkov U – 12.