Domov

Šport

1 maja 2021 Šport


V Zagrebu se danes začenja evropski članski pokal v judu, na katerem bo nastopilo tudi 17 judoistov iz Slovenije. Med 504 tekmovalci iz 35 držav sveta bodo iz Slovenije v Zagrebu nastopile štiri judoistke in 13 judoistov. Med udeleženci evropskega pokala znova ne bo poškodovanega Adriana Gomboca iz Rakičana, v kategorij do 90 kg pa bo nastopil član judo sekcije Partizan Ljutomer, Narsej Lackovič.

V švicarskem Nyonu je bil v petek žreb kvalifikacijskih tekem za nastop na 9. svetovnem ženskem nogometnem prvenstvu leta 2023. Slovenija bo nastopila v skupini I, ob Slovenkah pa bodo v skupini še reprezentance Francije, Walesa, Grčije, Kazahstana in Estonije. 52 reprezentanc je bilo po žrebu razdeljenih v devet kvalifikacijskih skupin. Devet zmagovalk iz skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, ki bo na desetih stadionih v Avstraliji in Novi Zelandiji. Prvič bo na finalnem turnirju namesto dosedanjih 24 nastopilo 32 reprezentanc. Naslov svetovnih prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike.

V uvodni nogometni tekmi 31. kola prve slovenske nogometne lige Telekom so nogometaši Mure v petek v Novi Gorici premagali 4-kratne državne prvake, nogometaše Gorice s 5:1, čeprav so gostitelji vodili z 1:0. Za Gorico je dosegel vodilni zadetek Tjaš Begić, za Muro pa so dosegli zadetke: Matko Zirdum z avtogolom ter Kai Cipot, Jan Gorenc, Luka Bobičanec in Vito Štrakl, ki je v 11. nastopu dosegel svoj pri zadetek za člansko ekipo. Na lestvici trenutno vodi Olimpija s 57.točkami, Maribor jih ima 53, Mura s tekmo več je zbrala 52 točk, na četrtem mestu so Domžale s 47.točkami. Nogometaši Gorice so na 10. mestu s 23.točkami.

V finalni odbojkarski tekmi slovenskega članskega pokala so igralci Calcita Volleya v Ljubljani premagali državne podprvake odbojkarje ACH Volleya, s 3:0 , ki so tako v letošnji sezoni ostali še brez druge lovorike. Kamničani so osvojili svoj četrti pokalni naslov, zanje je Jan Klobučar dosegel 14 točk. Pri Ljubljančanih je Božidar Vučičević dosegel 11 točk, v dveh nizih pa je za ACH igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

V prvi tekmi finala prve slovenske košarkarske lige za članice so v Celju igralke Cinkarne Celje premagale kranjski Triglav z rezultatom 73:52. Ekipi igrata na tri zmage, druga tekma bo že jutri ob 13. v Kranju. Na prvi tekmi je za Celjanke igralka 25 minut tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi svoje celjske ekipe prispevala 9 točk.