V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

2 maja 2021 Šport


Na mednarodnem strelskem tekmovanju Grand prix Osijek je opravil dva uspešna nastopa Robi Markoja iz Gomilice, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. Prvi dan je v streljanju z malokalibrsko puško 3 x 40 zasedel 14. mesto s 1163.krogi, Rajmond Debevec iz Olimpije je bil s 1162.krogi uvrščen na 16.mesto. Včeraj drugi dan tekmovanja je v disciplini na 50 metrov leže z malokalibrsko puško Robi Markoja nastreljal 624,9 krogov in se uvrstil na četrto mesto, Rajmond Debevec pa je zasedel 22. mesto s 612,9.krogi.

V 9. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je Kema v Puconcih premagala Inter Distont z Raven na Koroškem s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagala Ana Kovačec, po eno zmago pa sta k uspehu ekipe dodali: Blažka Harkai in Staša Matis. Kema je zasedla četrta mesto in se uvrstila v končnico državnega prvenstva.V 9.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Inter Diskont z Raven v Puconcih premagal Kemo s 5:2. Za Kemo je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, za Korošce pa je dvakrat zmagal Pucončan Mitja Horvat, ki je na začasne delu na Koroškem. Maribor je premagal Muto s 5:0, eno zmago je za Maribor dodal tudi Tomaž Roudi iz Črenšovec. Tudi moška ekipa Keme se je s četrtim mestom uvrstila v končnico državnega prvenstva.

V soboto so bile odigrane tri tekme v 31. kolu prve slovenske nogometne lige. Tabor in Domžale sta igrala 0:0, Celje je presenetljivo premagalo Maribor z 2:1, Koper in Bravo pa sta igrala 0:0. Za Koper je igral tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah do 80. minute. Na lestvici vodi Olimpija s tekmo manj in 57. točkami, Maribor jih ima 53, Mura na tretjem mestu ima 52 točk in Domžale na četrtem 48. Danes ob 17.15 bo še tekma Olimpija – Aluminij.

V 17.kolu 2.slovenske nogometne lige v skupini za prvaka je v Lendavi Nafta 1903 premagala Krko iz Novega mesta z 1:0. Edini zadetek za na tekmi je dosegel Dominik Drk v 20. minuti srečanja. Žal je tekmo Nafta končala samo z 10. igralci, ker je bil v 89. minuti izključen Tim Židan. Po nepopolnem 17. kolu vodi Kalcer Radomlje s 44 točkami, Nafta 1903 pa ima na 5. mestu 31 točk.

V 3. krogu ameriške profesionalne nogometne lige »Major soccer league« je ekipa Austina prišla do druge zmage, potem ko je z 1:0 premagala ekipo Minnesota Uniteda. Pri zmagi Austina je prvič od prve minute zaigral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja in odigral vseh 90. minut tekme. V 34. kolu drugega

kakovostnega ranga tušrkega nogometnega prvenstva je Altinordu premagal Tuzlaspor s 3:2. Za Tuzlaspor je dosegel zadetek za vmesno izenačenje na 1:1 tudi Matej Pučko iz Šalinec, ki je igral celo tekmo. Na lestvici je Tuzlaspor ns 9. mestu s 47.točkami.

V 17. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Krim premagal Nono Pomurje Beltince z 9:4. Za Pomurke je dosegla dva zadetka: Noele Vilčnik, po enega pa Pija Frešer in Anja Eferl. Na lestvici vodijo igralke Krima z 20. točkami, Pomurke imajo na četrtem mestu 15 točk.

V Gornji Radgoni je bila po polletni prekinitvi tekma 4. kola 2.državne rokometne lige med Arcontom in gostujočo ekipo Hrpelja iz Kozine. Zmagali so gostje s 30:26. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Marko Cotić 6 ter Matej Rojht in Jure Ratnik po 5 zadetkov: pri zmagoviti ekipi Jadrana Hrpelja sta se odlikovala s 7. zadetki Gabrijel Franza in Tim Rupnik.

Na ribniku v Pogradu pri Gornji Radgoni je bilo tradicionalno tekmovanje za 17. pokal Evropske Unije. Med 29. ribiči je zmagal Ivan Jaušovec iz Plitvice s 20,9 kg ulovljenih rib, drugi je bil Franc Šantl iz Črešjevec s 13,7 kg, tretji Franc Belak iz Gornje Radgone z 12,9 kg, četrti Milan Božič iz Šalinec z 10,9 kg peti pa Bojan Horvat iz Gornje Radgone z 9,7 kg ulovljenih rib.