Domov

Šport

3 maja 2021 Šport


Nogometna zveza Slovenije je danes objavila rezultate  licenčnega postopka za klube 1. slovenske nogometne lige za sezono 2021/22. Licenco za nastop v 1. slovenski ligi je dobilo vseh deset prosilcev, osmim prvoligašev, z izjemo Gorice in Tabora iz Sežane, ki zanjo nista zaprosila, pa je bila podeljena tudi licenca za evropska tekmovanja. Med dobitniki licence za nastopanje v 1. slovenski nogometni ligi in tekmovanju pod okriljem evropske nogometne zveze so tudi nogometaši soboške Mure.

V 17.kolu 2. slovenske nogometne lige je Klima Tratnjek Beltincih gostovala na Ptuju in tam bila poražena s 3:2. Za Beltinčane sta dosegla zadetka: Mitja Mauko in Tilen Klobasa. Nogometaši Nafte so že v soboto v Ligi za prvaka z 1:0 premagali nogometaše novomeške Krke.

V 18.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v gosteh premagala Radomlje z 8:4. Za Beltinčanke je dosegla štiri zadetke Nina Kajzba, dvakrat je zadela Kaja Korošec, po enkrat pa Špela Kolbl in Nina Sofia McQuarrie z avtogolom.

V 32. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek igral proti Varaždinu samo 1:1. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, ki je bil na igrišču do 72. minute.

V 15.kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je v derbiju kola Sankt Pölten v gosteh premagal drugouvrščeno ekipo lige Landhaus/Austria Dunaj s 5:0. En zadetek k zmagi novih-starih državnih prvakinj dodala tudi kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver, doma iz Gornje Bistrice.

Nadaljevalo se je tudi tekmovanje v 1. slovenski mladinski nogometni ligi. V 11. kolu je Mura v gosteh premagala Bravo s 3:2. Dva zadetka za Muro je dosegel Tio Cipot, enega pa Nik Kramer. Manj uspešni so bili kadeti, ki so z Bravom izgubili z 2:0.

V drugi finalni tekmi končnice državnega prvenstva za članice v košarki so v Kranju igralke Cinkarne Celje še drugič premagale košarkarice Triglava z rezultatom 68:43. Blaža Čeh iz Rakičana je v 29. minutah k zmagi dodala 11 točk. Po vodstvu Celjank z 2:0 bo tretja tekma 4. maja v Celju, ki lahko že odloči o naslovu prvaka.

V 4. kolu 1. B slovenske lige v streljanju s standardno zračno puško je Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v Murski Soboti premagalo Mrož iz Velenja s 6:0. Za ekipo Jezera so zmagovalne točke osvojili: Lara Bakan Urisk s 599,2, Franc Kološa s 592,8 in Lena Bakan Urisk s 598,2. krogoma.