V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

4 maja 2021 Šport


Selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Damir Grgić, hkrati tudi trener Celjank, je objavil sklepni seznam kandidatk za evropsko prvenstvo, ki bo od 17. do 27. junija v Franciji in Španiji. Na razširjenem seznamu sta bili tudi dve igralki iz naše pokrajine in sicer Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki zdaj igra za italijanski Videm, in Blaža Čeh iz Rakičana, članica Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje. Zdaj je iz seznama odpadlo devet igralk, ki ostajajo med rezervami, med njimi tudi obe Prekmurki, na seznamu pa je ostalo 14 košarkaric. V času priprav bodo slovenske košarkarice odigrale sedem pripravljalnih tekem, 28 dnevne priprave pred prvenstvom pa bodo na Rogli.

Uredništvo spletnega portala prvaliga.si je s pomočjo obiskovalcev izbralo enajsterico 31. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, v kateri so znova štirje nogometaši Mure. Za najboljšega igralca je bil po tekmi Gorica – Mura drugič zapored izbran Luka Bobičanec. Ob njem so v enajsterico kola izbrani še: Jan Gorenc, Žan Karničnik in Samsindin Ouro. Prvenstvo v prvi ligi se nadaljuje že danes s tekmama Bravo – Celje in Maribor – Tabor, Mura pa bo jutri ob 15. v Murski Soboti igrala proti Kopru brez kaznovanih Karničnika in Gorenca.

V 2. slovenski kadetski in mladinski nogometni ligi so bile na programu tekme 9. kola. V kadetski ligi je v Velenju Rudar premagal Nafto 1903 s 3:1. Za Nafto je dosegel zadetek Niko Zamuda. Krško je premagalo Vipoll iz Veržeja s 3:2. Za Veržej sta dosegla zadetka: Matic Donša in Domen Marinić. Na lestvici vodi celjski Šampion s 24.točkami, Veržej ima na 5. mestu 15 točk, Nafta 1903 pa je na 12.mestu zbrala 4 točke. V 9.kolu mladinske nogometne lige je bil Rudar v Velenju boljši od Nafte 1903 s 5:1. Zadetek za Nafto je dosegel Bruno Šimunković. Krško je premagalo Vipoll iz Veržeja z 2:1, pri Veržeju se je med strelce vpisal Blaž Ozbetić. Na lestvici vodi Krško z 21.točkami, Nafta 1903 je deveta z 10.točkami, Vipoll iz Veržeja pa ima na 10. mestu devet točk.