V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

5 maja 2021 Šport


V 28.kolu poljske ekstra nogometne lige je Cracovia premagala Gornik iz Zabrza z 1:0. Za Gornik je tudi tokrat odigral celo srečanje Prekmurec Erik Janža iz Puževec. Na lestvici je Gornik s 33.točkami na 11. mestu, Cracovia pa jih ima na 12. mestu 31. V torek sta bili odigrani že dve tekmi 32. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Bravo je v Spodnji Šiški premagal aktualne državne prvake Celjane z 2:0, slednji so na tekmi zapravili celo 11 metrovko. V drugi tekmi je Maribor premagal Tabor Sežano z 2:1, čeprav so gostje v prvem polčasu vodili z 1:0. Preostale tekme 32. kola so na programu danes in jutri.

V Celju je bila tretja tekma končnice državnega prvenstva v ženski košarki. Tudi v tretji tekmi so Celjanke z Blažo Čeh iz Rakičana premagale kranjski Triglav, tokrat z rezultatom 56:54 in osvojile svoj 17. naslov državnih prvakinj. Blaža Čeh je na zadnji tekmi za Celjanke igrala 32 minut.

V Osijeku je bilo mednarodno tekmovanje Grand prix v streljanju na glinaste golobe, kjer so za slovensko reprezentanco nastopili tudi pomurski strelci. Najbolje se je odrezal med mladinci Rene Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, ki je s 109. zadetki zasedel četrto mesto. Po enoletnem premoru je med članicami nastopila tudi Jasmina Maček iz Bodonec in bila s 109. zadetki uvrščena na sedmo mesto. V članski konkurenci je bil Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona s 120.zadetki prav tako sedmi, naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček pa je s 116.zadetki zasedel 18. mesto.

V organizaciji Kluba jadranja na deski Windsurfing Zagreb je na obali Svetega Filipa in Jakova potekala regata »Surfpit Open foil 2021«. V kategoriji foil je nastopilo 18 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije, med njimi pa tudi član Surf in sup kluba Pomurje Bine Banfi, ki je v sedmih plovih regate osvojil končno tretje mesto.