Domov

Šport

7 maja 2021 Šport


Mlade slovenske odbojkarice, starostne kategorije U – 16, so v Mariboru odlično začele prvo kolo kvalifikacijskega turnirja za nastop  na evropskem prvenstvu, ki bo julija na Madžarskem in na Slovaškem. Slovenija je v uvodni tekmi premagala Portugalsko s 3:1, članica slovenske reprezentance, ki jo vodi selektorka Živa Cof , je tudi Nina Rakar odbojkarica puconske Keme. V drugi tekmi v »E » skupini je Turčija premagala Avstrijo s 3:0. Nocoj ob 19, bo Slovenija igrala proti Avstriji, v soboto ob 19. pa še proti Turčiji.

V  4. kolu prve B državne  lige v streljanju s standardno zračno puško je Strelsko društvo Mesto Ljutomer premagalo Strelsko društvo Franc Lešnik Vuk iz Hotinje vasi s 5:1.  Za Ljutomer so nastopili: Brina Stanjko, ki je zadel 610,1 krogov, Bianka Vogrinčič ,ki je zadel 604,4 kroge in Rajko Robnik, ki je zadel 599, 1  krog. Pri gostih iz Hotinje vasi je  Klavdija Pufić zadel 609,8 krogov.

V prijateljskem kegljaškem dvoboju med II. ekipo Radenske in III. ekipo Ceršaka so na kegljišču Vikenda v Radencih  zmagali kegljači Radenske s 6:2.  Za Radensko so največ kegljev podrli:  Dušan Pohovnikar 554, Oto Kos 525 in Branko Marinič  521 kegljev. Pri Ceršaku je Leon Poglej podrl 520 kegljev.  Tekmovanje v državnih kegljaških ligah je zaradi pandemije prekinjeno, več o kegljanju na Murskem valu pa bomo govorili v nedeljskem športnem popoldnevu.

V 2. slovenski nogometni ligi bo Nafta 1903 v Lendavi    v ligi za prvaka  v soboto ob 20.30   igrala  proti vodilni ekipi Kalcer Radomlja  oslabljena.  Znova se je poškodoval najboljši strelec Nafte  Uboschioma Meshak, ki bo moral po tekmi z novomeško Krko počivati vsaj še teden dni.  Trener Dejan Dončič je povedal, da bo za Nafto 1903 v soboto   zanje najtežja tekma v sezoni.